Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A motorvizsgát meg lehet...

A motorvizsgát meg lehet szerezni rossz szemmel is? Csak mert furcsa lehet szemüvegbe motorozni. :-)

Figyelt kérdés
2012. szept. 26. 18:37
 1/3 456465 válasza:
Nem. Kötelező jól látni... majd lesz ilyen-olyan vizsgálat, és megfogják vizsgálni a szemedet is! Ha nem látsz jól, csak szemüvegbe ill. kontaktlencsében motorozhatsz! De vannak már dioptriás motoros szemüvegek szóval nem gáz! Meg amúgy se gáz szerintem szemüvegben motorozni! :)
2012. szept. 26. 18:43
 2/3 anonim ***** válasza:

Lesz majd egészségügyi vizsgálat, azon jól kell látnod. Ha el tudod olvasni a szemészeti táblát szemüveg nélkül is, akkor nyertél, ha nem, akkor bizony szemüveg kell.

Egyébként meg nem is olyan rossz dolog szemüvegben motorozni. Sajnos az egyszerű olvasószemüvegek motorozáshoz nem alkalmasak, nem fogják eléggé jól a szelet, de ha zárt vagy plexis sisakot veszel, ami alatt elfér a szemüveg, akkor látni is fogsz és a szemedbe sem megy szél, por és bogár. Csak annyi kellemetlenség van vele, hogy nem lehet kizárólag méret alapján sisakot venni (amúgy sem célszerű, de attól még gyakran előfordul), hanem mindig fel kell próbálni szemüveggel együtt, hogy nem nyom-e valahol. Sőt, ahogy előttem is írták: léteznek dioptriás motorosszemüvegek is, így a nyitott sisak sem akadály. Ha meg annyira zavar a dolog, használj kontaktlencsét - már ha ezt megteheted.

2012. szept. 26. 19:12
 3/3 anonim ***** válasza:

Mikor csináltam a jogsit ott is volt egy illető aki szemüvegbe csinálta.

Simán a zárt bukóba felvette a szemüveget, bár ahogy írták ehhez megfelelő zárt bukó kell.

2012. szept. 26. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!