Nádtető építtetés? Érvek, ellenérvek?
Érdekelne, hogy kinek van tapasztalat nádtető építéssel kapcsolatban.Esetleg akinek már van ilyen.Érdekelne a téma.
Egyébként vályogból szalmabála szigeteléssel készült, egyedi minden téren környezetbarát családi házra lenne.
Nem tudom, hogy családi ház esetében engedélyezi-e az Önkormányzat? A nádtetőnek elég egyetlen szikra, és leéghet az egész ház.Különösen akkor, ha a szigetelés is szalma.
Másik kérdés, hogy találsz-e szakembert, aki felrakja a nádtetőt?
Miért nem használtok fazsindelyt?
Ez azért sokkal tovább bírja, kevésbé kényes, hosszabb távon szerintem sokkal kifizetődőbb, és szerintem szebb is.
jól szigetel. pár évente felújítani kell, kikezdik a madarak, tűzveszélyes.
inkább fazsindely (ezt még kezelni is tudod tűz ellen, bórsós beeresztéssel), vagy cserép.
Köszönöm a kommenteket de...
Egy kanadai módszernek,eljárásnak köszönhetően a mai technológiákkal tűzbiztos a nádtető, de legalább is nehezen meggyújtható
Az önkormányzat mindenhol engedélyezi, nincs különbség más tetőszerkezetekhez képest.
Az imént említett technológiának köszönhetően,a kártevők sem mennek bele.
Élettartama, persze sok összetevőtől függően 40-50 év
Bármilyen Nagyobb ráfordítás vagy karbantartás nélkül.
Sokan foglalkoznak még vele magyar országon, bár már kihaló félben van.S jó szakember a többség.
Tehát igazából nem a fent általatok említett dolgok érdekelnének igazán, mert azért annyira van rálátásom a dologra, de közvetlen tapasztalatom kevés!
Most nem azért, de ha környezetbarát házat akartok, akkor biztosan méregező anyagokkal kezelt nádat akartok a tetejére rakni? Némi ellentmondást érzek.
Én is szeretem, védem a természetet, énekesmadarakkal védekezünk a gyümölcsfáim kártevői ellen, nem pedig végigpermetezzük a határt.
ójaj, nem norvég... kanadai.
Nekünk kaka magyar fazsindelyünk van, madárfészkekkel, esőkopogással, bogarakkal, pókokkal. Undi, mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!