Fa hatású műanyag ablak vs. Fa ablak? Érvek, ellenérvek?
Én a műanyag ablak mellett voksolok. De nem a fa hatású mellett.. :) Nekem a szimpla fehér műanyag ablakok tetszenek. Ha már fa hatású, akkor legyen igazi fa. De az is fehér.
Hogy miért a műanyag? Szerintem jobban szigetel és időtállóbb, könnyebb karban tartani és tisztítani is.
üdv.
Én a fára szavazok.
Egyrészt valamennyi szellőzése van és nem fülled be a lakás, másrészt a betörők nem tudják olyan könnyen felfeszíteni, mint a műanyagot.
A válasz megírásának időpontja: ma 16:51
A műanyag nyílászárók alapja acél. Csak be van vonva az egész műanyaggal. Azért egy faablakot könnyebb akár betörni, akár felfeszíteni. Eleve több pontos zárnak a műanyag nyílászárók. :)
17:02
Nálunk az összes nyílászáró fából van, kivéve egy hátsót, ami műanyag.
Tavaly betörtek (kertes ház). Feszegették a bejárati ajtót (fa), aztán hagyták és simán felfeszítették a hátsó műanyag ajtót (5 ponton zár!) és bejöttek.
A zsaruk mondták, hogy általában ezeket feszítik fel, mert hiába x ponton zár, a műanyag rugalmas és ível a feszítésre, míg a fa csak szakadozik.
JÓÓÓ de az egy ajtó volt, ami alapból 5 ponton záródik. Egy ablakon könnyebb bejutni!! Legyen az fa vagy műanyag.
Egyébként, a műanyag ablakos ház sem fülled be, ha minden nap kiszellőztet az ember... Ami ugyebár alap kéne, hogy legyen.
Nekünk műanyag ablakok vannak, de sehol egy penész, s semmi fülledt levegő. Minden nap szellőztetünk, többször is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!