Kérlek, van ötletetek? Sötét, udvari, földszinti lakásba költöztem, egész nap szinte alig jön be fény. Arra gondoltam, hogy a mélyen ülő ablak két oldalát tükörfóliával vonom be.
Figyelt kérdés
Esetleg,aki hasonló lakásban lakik,hogy rendezte be,mivel csalogatja be a fényt?Minden ötletnek nagyon örülnék...2011. febr. 3. 20:01
1/16 anonim válasza:
Világos, sárgás árnyalatú színekkel fess ki! A citromsárgától a halvány narancssárgáig minden szín napsütötte érzetet kelt.
Vékony függönyt tegyél fel, ami nem akadályozza a napsugarakat! A tükrökkel játszhatsz úgy is, hogy figyeled, merrefelé süt a nap, és úgy helyezel el tükröket, hogy bevezesd a szobákba!
2/16 A kérdező kommentje:
köszi,én is ilyesmire gondoltam...és mindenképpen ez lesz,de még gyűjtöm az ötleteket,ha van még valakinek!
2011. febr. 3. 20:11
3/16 anonim válasza:
Egy munkatársam ilyen lakásban lakott. Fél évig bírta...
4/16 A kérdező kommentje:
Ó!a sötét miatt hagyta ott?-jelenleg abban reménykedek,hogy nyáron csak besüt a nap,habár..
2011. febr. 3. 20:21
5/16 anonim válasza:
Szerintem nyáron nagyon fogod élvezni, hogy amikor mindenki megpusztul a melegtől, neked jó hűvös lesz... egy exem lakik ilyen lakásban, egyszerűen imádtam!!
Egyébként teljesen kibírható akár ablak nélküli helyiségben is élni, csak megfelelő világítás és színek kellenek hozzá.
6/16 anonim válasza:
Attól függ, ki mennyire fényfüggő. Nekem már az is nyomot hagy a hangulatomon, ha nem süt a nap. Be sem költöznék egy ilyen lakásba.
7/16 anonim válasza:
Segít az is világosabbá tenni a szobát,ha az ablakkal szembe teszel a falra nagyobb méretű tükröt.
8/16 anonim válasza:
Svédországban láttam olyan megoldást(ott ugye elég rövidek egy bizonyos időszakban a nappalok)egy szűk sikátorban,hogy az ablakokra nyitható fatábla volt felszerelve,úgy,mint nálunk a zsalugáteres külső ablakokat szokták,de ez nem két részből állt,csak egy nagy nyitható tábla volt,aminek a belső felületére jól tükröző fémlap(gondolom,a tükör drágább,és törékeny)volt felszerelve,és az tükrözte be a lakásba a napfényt. És,mivel nyitható volt,mindig a legoptimálisabb állásba lehetett fordítani,ha pedig becsukta,jobb volt,mint egy redőny.Nekem nagyon tetszett.
9/16 anonim válasza:
Lehet kapni olyan "ablakot", ami a természetes fényt nélkülöző helyiségekbe ajánlanak:Optikai szál közvetíti -akár nem egyenes vonalban- a fényt.Így akár ablaktalan helyiségeket is be lehet napoztatni.
10/16 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a válaszokat!!A tükrös zsalut ki fogom próbálni,hátha jobb lesz!
2011. febr. 4. 07:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!