Kezdőoldal » Otthon » Kert » Fűnyírási tilalom: érvek,...

Fűnyírási tilalom: érvek, ellenérvek?

Figyelt kérdés
Miért jó és miért nem? Aki nem tudná, bizonyos önkormányzatok napra lebontva korlátozzák a fűnyírást.
2012. máj. 1. 11:56
 1/10 anonim ***** válasza:
43%
Mert zavaró a fűnyíró hangja, és így lekorlátozzák bizonyos napokra, hogy azért ne minden nap zúgjon fűnyíró.
2012. máj. 1. 12:10
 2/10 anonim ***** válasza:
94%
Jó nagy marhaság! Miért az jobb, ha 1 nap búg az egész falu? És azért vegyen ki valaki szabadságot, hogy le tudja vágni a füvet? Azért meg reklamálnak, ha nagy a gaz...
2012. máj. 1. 12:35
 3/10 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy nálunk a szomszéd a marha nagy kertjében 3 részletben nyírja füvet, magyarul 3 napon keresztül. Első nap elöl, meg kint, aztán másnap hátul félig, harmadik nap meg a többit. Ahelyett hogy rászánna 2 órát. És akinek csak mondjuk vasárnap van rá ideje, vagy csak kedden az mit csináljon?
2012. máj. 1. 12:55
 4/10 anonim ***** válasza:

Én erről még nem hallottam. Elektromos a fűnyíróm, nincs nagyobb hangja, mintha elmenne az utcán egy autó. Nem hiszem, hogy bárkit is zavarna. De ha valakit zavar és szól, akkor természetesen máskor csinálom.

Általában egyébként hétvégente nyírok füvet, mert munkát csak a lakóhelyemtől 200 km-re kaptam. Így csak hétvégente vagyok otthon. Ezért máskor nem is tudnám nyírni. Ha meg nem nyírom, akkor azért jelentenek fel. Már volt rá példa, hogy az egyik "jóakaró" szomszéd ezzel fenyegetőzött.

2012. máj. 1. 17:58
 5/10 anonim ***** válasza:
37%

Felénk általában szombaton nyírj amindenki a füvet, és önkormányzati rendelet nélkül is van mindenkinek annyi esze, hogy 11-17 óra között nem zajong a fűnyíróval! Nem beszélve arról, hogy olyankor van a legnagyobb meleg, és a legtöbben ebéd után sziesztáznak nem füvet nyírnak!

:D

2012. máj. 1. 19:29
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom... én inkább napközben viselném el a zajongást, mint reggel vagy este.
2012. máj. 1. 19:52
 7/10 anonim válasza:
Hozzánk közel egy termelő, aki fóliában uborkát termel. kb. 2 naponta búgatja a motoros permetezőjét. Hajnaltól éjszakáig. Tuti, hogy nem BIO árut termel...
2012. máj. 1. 21:43
 8/10 anonim ***** válasza:

Jó, mert pl. tavaly Pünkösd hétfőn családi ebéd volt nálunk a kertben, na és mikor tolta a szomszéd a fűnyírót? Pünkösd hétfőn, du. 1-4-ig. Az ilyen abszurd esetek kivédhetők a korlátozással.

Rossz, mert előfordul hogy egész héten esős-borongós idő van, a fű nő mint a ..., azután vasárnapra végre felszárad minden. Nyírnád a bokáig érő füvedet, mert egy hét múlva már térdig ér, de tilos. Ilyenkor meg a korlátozás az abszurd.

Én ebben a kérdésben nem tudok igazságot tenni. Kár hogy sok emberben nem alakul ki egy egészséges tolerancia szint mások iránt (pl. lehetőleg nem zajongunk vasárnap, de ha egyszer becsúszik nem fenyegetőzünk/feljelentgetünk/balhézunk azonnal). Akkor nem lenne szükség idétlen szabályokra.

2012. máj. 1. 22:16
 9/10 kovpet ***** válasza:

"annyi esze, hogy 11-17 óra között nem zajong a fűnyíróval"

11-17 között NEM? Nem fordítva akartad írni?

Vagy csinálja inkább hajnalban? :)

2012. máj. 2. 12:36
 10/10 klopusz ***** válasza:

Szia!

Velencén például - tudtommal - úgy határozza meg az önkormányzati rendelet, hogy vasárnap tilos a fűnyírás, de CSAK benzines fűnyíróval. Elektromossal bármikor lehet.

2012. máj. 2. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!