Melyik a jobb? Villany vagy gáz bojler? Érvek, ellenérvek. Tapasztalatok.
Kinél mi vált be??
A gázosnál már előíráás a kémény bélelés..a villany viszont nem drágább?mert ugye állandóan visszamelegíit az egész víz mennyiséget ha használod....Tapasztalatok?melyik fogyaszt többet nekem olyan 80literes kellene.
Köszönöm várom a tapasztalatokat...
igen én is így gondolom,mert van egy ismerősöm és ő nagyon panaszkodik rá hogy szerencsétlen bojler állandóan újra melegíti a vizet rengeteg a számla...
Nekünk eddíg gáz volt nem tudom megéri e lecserélni...
Nekünk villany van,
már vagy 20 éves csórikám de semmi gond nincs vele.
Éjszakai áramra kéll kötni és akkor nem fűt ha kell ha nem.
Meg akármi van szerintem áramot egyszerűbb szerezni/csinálni mint gázt.
Ráadásul a gáznak kémény kell a kéménynek éves ellenőrzés. A kéményseprű ki be jár a gázosokkal karöltve ellenőrízgetni. Rossz minőségű gáz jön állandóan a csőből csak az órát forgatja de nem fűt. Az árammal nem tudnak legalább így csalni.
Az oroszoktól függ a magyar gázpiac jelentős része (egyre drágább) Napelemmel meg még mindig lehet áramot termelni na de gázt hogy??
Én is az éjszakai áramra szavazok. Ahol egyszer laktunk ott gázbojler volt és mindig szellőztetni kellet mert nem kéményes, úgy meg fűthetsz mint az örült akkor meg mit spóroltál? A éjszakai áramot az ELMŰ ingyen kiépíti neked a belő részt kell szakemberrel csináltatnod a gáznál szerintem engedély is kell. Nekünk is 80L-es van hárman vagyunk és elég csak félig feltekerni 2000-3000Ft így de keveset mosogatunk mert mosogatógép van.
A napelem vagy napkollektor sem ingyenes csak olvassatok utána, éves adót kell fizetni utána. ITT SEMMI SINCS INGYEN!
"A napelem vagy napkollektor sem ingyenes csak olvassatok utána, éves adót kell fizetni utána."
Ezt hol olvastad? Még soha nem hallottam!
Én az átfolyós gázbojlerre/kombi kazánra szavazok.
- A villanybojler kimeríthető: ha elfogy a melegvíz, várhatsz 6-8 órát, mire újra felfűt.
-A villanybojler ormótlan, ronda, legalábbis én nem szeretem, ha egy ocsmány fehér tartály figyel a fürdőszobában.
-A gázzal való meegítésért pontosan annyit fizetsz, amennyit melegítesz (+őrláng, de az elhanyagolható)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!