Megérné ikerházat építtetenem, hogy a felét majd haszonnal eladjam?
A közeljövőben szeretnék házat építteteni. Különálló házat szeretnék, de ha egyszer én magam terveztetem meg és építtetem, azaz maximálisan tudok figyelni a zaj szigetelésre a két lakás között, minimalizálni tudnám a társasház szokásos kellemetlenségeit. Kérdés, hogy mekkora haszonnal tudnám eladni. Szerintetek?
Megköszönnék minden javaslatot-gondolatot a témában!
Ikerház arról szól, hogy egy telekre építesz fel egy darab házat amit 2 ember lak. Extra móka ha külön lehet választani a telkeket, akkor is a helyhiány miatt vannak egybeépítve, hisz ki az a hülye aki egy hatalmas telken telekhatárra építene ha nem a kényszer hozza.
Szóval a zaj csak az egyik gond. Sok esetben a gond az, hogy nagyon közel van egy szomszédod akivel jó eséllyel van közös telekrész is. Működik ha a 2 család jól megfér egymás mellett.
Telek beépíthetősége a lényeg.
Helyi építési szabályzattal kell tisztában lenni./ HÉSZ/
Nem igen találnál rá vevőt.
Az emberek pont azért költöznek családi házba, hogy részben ne legyen közösködés az épület témában.
Főleg, aki emeletesházakból menekül.
Több korlátja van az ikerháznak.
Hangszigetelés... Tudod mennyibe kerül egy jó hangszigetelés és minusz hány cm-eket vesz el a helyiségekből?
Nem a legjobb befektetés.
Ejteném ezt az ötletet. Határozottan.
"a társasház szokásos kellemetlenségeit"
Tehát menekülnél a társasházból egy olyan lakóhelyre ami magával hordozza a társasházi élet kellemetlenségeit? Mert az ikerház ilyen.
"Hangszigetelés... Tudod mennyibe kerül egy jó hangszigetelés és minusz hány cm-eket vesz el a helyiségekből?"
Nem tervezek direkt hangszigetelest, garazst raknam a ket lakas koze, ketszeresen elvalasztott tetoterrel...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!