Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » 100 lépgköbméterbe bele kell...

100 lépgköbméterbe bele kell számolni a meglévő melléképületet is?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretnék építeni téglából egy különálló garázst, aminek a terveit a jelenlegi 100 légköb + 4.5m gerincmagasságig, lapostető esetén 3m homlokzatig csináltam meg.

Na most a kőműves azt mondta, hogy ez nem fog menni, mert az 1963-ban házzal együtt épített mellékéület (kb 10m2)-t is bele kell számolnom, mert összesen 100 légköbméternyi épületem lehet.

Én azt gondolom ez nem igaz, illetve az a melléképület rajta van a térképmásolaton is.

Az lenne a kérdésem, hogy helyes volt-e amit mondott a kőműves, vagy a melléképületemen kívül, ami a ház falával közös és összeér építhetek egy különálló garázst, ami 100légköbön belül marad?

Köszi előre is!

febr. 17. 22:42
 1/5 A kérdező kommentje:
A cél az, hogy építési engedély mentesen tudjam kivitelezni.
febr. 17. 22:43
 2/5 anonim ***** válasza:
53%

MMMivan? XD

Szerintem nézd meg a helyi rendeletet erről, vagy kérdezz meg valakit szóban a környéken, ha van ott régebbi lakos.

De holnap felhívhatod az önkormányzatot és ők is mondják.

Nem valószínű, hogy léggköbméterben van a limit, inkább alapterület- és magassákorlát lesz.

A magasság méterben, a terület pedig telekhányadban.

febr. 17. 23:15
 3/5 anonim ***** válasza:

Én sem hallottam még hogy légköbmétert számolnak területre.

Négyzetméter van megadva általában.

tegnapelőtt 08:16
 4/5 anonim ***** válasza:

Hallottam már ilyenről.

A kérdésre én sem tudom a választ, hogy együtt vagy külön kell e számolni. De nekem is légköbmétert mondtak anno, + gerinc magasság+ telek%

Amúgy ezt lassan 10 éve nem ellenőrizte senki.

tegnapelőtt 16:13
 5/5 anonim ***** válasza:

4: Érdekes. Ez milyen település?

Ahol most néztem, ott %-ban van, 50%-a a telkeknek beépíthető.

tegnapelőtt 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!