Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Építkezés vagy felújítás?

Építkezés vagy felújítás?

Figyelt kérdés
Szabolcs megye, 450e/nm+ telek àron kaptam ajánlatot házépítésre. 80-90nm az elképzelés. Ilyen áron nem veszek egy használt családi házat Nyíregyházán csak max olyat amire még 10millio rá menne, viszont az már sok.. mit tanácsoltok, építkezés vagy használt ingatlan vásárlás? Milyen rejtett költségei vannak az építkezésnek?
aug. 26. 07:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
75%

A régi ház újjá építve biztosan többe lesz mint az új. Így volt ez 21-ben meg most. Ezért is építkeztem.

Ha csak minimálisan foltozgatod a régit, úgy az az olcsóbb. Mivel pénzetek úgy néz ki van újházra, akkor nem elégednétek meg a foltozgatással sem.

A leírásoddal vannak problémák:

1. "gipszkarton mennyezet, fölötte 20 cm-es üveggyapot szigetelés" --> min 25 cm az előírás

2. "Fűtés az gáz és padló" --> ez így nem teljesíti az energetikai előírást, kell hozzá megújuló energia. Mit adnak hozzá hogy teljesítse?

aug. 26. 13:16
 12/17 anonim ***** válasza:
76%
Ha van rá pénzetek, nagyon hamar tud elkészülni a lakás. Én építkeznek, úgy teszem a falakat és mindent ahogy én akarom.
aug. 26. 17:21
 13/17 A kérdező kommentje:
11. Itt a hirdetésük. [link]
aug. 27. 14:54
 14/17 anonim ***** válasza:
Ez így nem teljesíti az energetikai előírásokat, még használatbavételit sem kaphat legálisan! Én hanyagolnám ezt a céget!
aug. 27. 16:25
 15/17 A kérdező kommentje:
Uh én ezt nem is gondoltam volna. Na szóval ennyire vagyunk nem hozzáértői a témának! Milyen kérdéseket tehetünk fel a cégnek? Mire érdemes odafigyelni ?
aug. 27. 16:41
 16/17 anonim ***** válasza:
Műszaki ellenőr tud segíteni a témában, de ára van. Tudom, hogy már a csapból is ez folyik, amióta az a bizonyos youtube csatorna elindult, de...
aug. 27. 17:02
 17/17 anonim ***** válasza:

Min 25 cm a födém szigetelés

Min 12 cm a padló szigetelés

Min 8 cm a lábazat szigetelés

Min 12 cm a homlokzat szigetelés

Melegperemes 3 rétegű üveggel szerelt nyílászárók a megengedettek.

Alternatív energia lehet:

Kandalló, de biztosítani kell a levegő utánpótlást közvetlenül a kandallóhoz.

1-2 klíma önmagában kevés a gázkazán mellé

Hőszivattyús bojler

Ezeket többnyire kombinálni kell, a szigetelés függvényében.

Önmagában képes teljesíteni a zöld energiát:

Hőszivattyús fűtés

Gázkazán 3-3,5 kwp napelemmel.

Központi klíma, helyiségenkénti fűtés hűtésel.

Na ezek valamilyen kombinációjának benne kéne lennie az alap árban.

aug. 27. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!