Betonkeverőgép nélkül hogyan lehet a legegyszerűbben és minél több betont keverni otthon?
Egyik ismerősöm azt javasolta, hogy egy kupacba hordjam össze a sódert és a cementet, majd addig lapátoljam össze és locsoljam vízzel míg össze nem keveredik.
Ti mit javasoltok, hogyan lehet a legegyszerűbben és leggyorsabban nagyobb mennyiségű (200-300 kg) betont keverni?
200-300 kg beton nem sok.
Működik az is amit az ismerősöd javasolt.
Régen is csináltak így.
Volt köbölő láda (fából összeütött 1m X 1m x 30cm magas)
Belelapátoltuk a homokos kavicsot, rá a cement. Szárazon 2x átlapatoltuk majd ment rá a víz ki is adagokban.
Amit te keverőszárral keversz, az nem beton, hanem híg fs. Zéró szilárdsága van mert túlvizezed.
Talicska és gereblye. Ezzel lehet megkeverni. Kevés vízzel.
Ha otthon leöntött sóderból akarsz nagyobb mennyiségü betont,mert hogy gépet is írtál,az 4 emberes feladat.A sóder közelében sima földre,(de akár 1 vaslemez is lehet) 2 ember kupócba lapátolja a sódert,1 hinti rá a cementet.
A negyedik ember gereblyével keveri szét.Majd ezt visszaforgatják,gereblyézik.Az újabb vissza forgatásnál már megy rá a víz is .Mekkora talicska lehet az,amiben érdemes betont keverni ? Még maltert sem.
7. Szerintem te hulye vagy :) velhetoen meg soha nem lattal betont.
Az elmult 5-6 evben mar joparszor kevertem igy szaraz betonbol es esztrichtet is. De meg soderbol is cementtel. Ko kemeny lett mind.
Elarulom neked a trukkot: annyi vizet teszel hozza amennyit a leiras javasol. A gereblyenel mindenkeppen jobb a keveroszar. Persze nem furogepre gondoltam, hanem rendes gepre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!