Belső fal szárazvakolása úgy is szabályos/szabványos/megfelelő, ha nem ragasztva lesz a gipszkarton, hanem kap egy tartószerkezetet és arra lesz csavarozva?
A kialakításod egy normál előtèt gipszkarton fal, ha kiemeled a keretet.
A penèsz lehetősègèt nem a belső vakolás, előtètfal stb határozza meg.
Igazából, ha egyik oldalt sincs levakolva, akkor nem lesz légtömör, ami azt eredményezi, hogy a kültéri hőmérséklettel megegyező levegő fogja átjárni a gipszkarton mögötti rést. Ezáltal csökken a harmatpont és kicsapódik a pára. Ez pedig magával vonzza a penészt.
A kérdésem továbbra is az lenne, hogy szerintetek hosszútávon jó/szabványos-e a fentebb leírt eljárás. Én csak arról találtam irományt, hogy ragasztani kell. Illetve úgy jó-e ha netán a keret be lenne süllyesztve?
Nincs ilyen szabvány, van gyártói ajánlás, szerelèsi mód az adott anyagra, azt èrdemes betartani. Ha ettől eltèrsz, lehehet bármi problèma de azt a csuda sem tudja pontosan, hogy milyen egyèb berhálás mit(problèmát) hozhat ki.
Fent egyoldalas vakolást írtál, itt lent már seholsem vakolnál. Ezenkívül ez egy darab fal amiről besz3lsz, de a falhoz tartozik aljzat, födèm stb, így a sarkok, csatlakozási pontokról nincs szó, ami nem mindegy.
Ezenkívül sztem kitaláltál valamit, ès most döntse el neked valaki a tutit. Hát, az nem fog menni. Csináld meg rendesen ès rendes, jó lesz. Ha nem, akkor meglátod mit alkottál. A vègeredmèny úgyis az lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!