Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Belső fal szárazvakolása úgy...

Belső fal szárazvakolása úgy is szabályos/szabványos/megfelelő, ha nem ragasztva lesz a gipszkarton, hanem kap egy tartószerkezetet és arra lesz csavarozva?

Figyelt kérdés
Az elképzelés a következő: A gipszkarton kap egy fa tartószerkezetet, ez vagy be lesz süllyesztve a falba vagy nem és erre lenne csavarozva a gipszkarton. Kívülről a fal kap majd vakolatot és szigetelést. Ez így jó lehet? Nem fog penészedni a fal?

máj. 5. 09:09
 1/6 A kérdező kommentje:
Illetve még annyi, ha falsíkon kívül lesz a tartószerkezet, akkor mindennel együtt (tartószerkezet, gipszkarton, glett) 38-40 mm-rel lesz kintebb a falsíktól, ami nem probléma.
máj. 5. 09:19
 2/6 anonim ***** válasza:

A kialakításod egy normál előtèt gipszkarton fal, ha kiemeled a keretet.

A penèsz lehetősègèt nem a belső vakolás, előtètfal stb határozza meg.

máj. 5. 09:55
 3/6 A kérdező kommentje:

Igazából, ha egyik oldalt sincs levakolva, akkor nem lesz légtömör, ami azt eredményezi, hogy a kültéri hőmérséklettel megegyező levegő fogja átjárni a gipszkarton mögötti rést. Ezáltal csökken a harmatpont és kicsapódik a pára. Ez pedig magával vonzza a penészt.

A kérdésem továbbra is az lenne, hogy szerintetek hosszútávon jó/szabványos-e a fentebb leírt eljárás. Én csak arról találtam irományt, hogy ragasztani kell. Illetve úgy jó-e ha netán a keret be lenne süllyesztve?

máj. 5. 10:05
 4/6 A kérdező kommentje:
Az lemaradt, hogy nútféderes téglafalról van szó.
máj. 5. 10:07
 5/6 anonim ***** válasza:

Nincs ilyen szabvány, van gyártói ajánlás, szerelèsi mód az adott anyagra, azt èrdemes betartani. Ha ettől eltèrsz, lehehet bármi problèma de azt a csuda sem tudja pontosan, hogy milyen egyèb berhálás mit(problèmát) hozhat ki.

Fent egyoldalas vakolást írtál, itt lent már seholsem vakolnál. Ezenkívül ez egy darab fal amiről besz3lsz, de a falhoz tartozik aljzat, födèm stb, így a sarkok, csatlakozási pontokról nincs szó, ami nem mindegy.

Ezenkívül sztem kitaláltál valamit, ès most döntse el neked valaki a tutit. Hát, az nem fog menni. Csináld meg rendesen ès rendes, jó lesz. Ha nem, akkor meglátod mit alkottál. A vègeredmèny úgyis az lesz.

máj. 5. 11:05
 6/6 A kérdező kommentje:
Nem azt várom, hogy döntse el valaki helyettem, inkább azt várnám, hogy szakmai tanácsokat kapják. Mit kéne máshogy csinálni, van-e alternatív megoldás stb...
máj. 5. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!