Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mit lehet azzal csinálni, ha...

Mit lehet azzal csinálni, ha bárhova fúrok, egy diónyi lyukat találok a falban és nem tudok bele tiplit tenni?

Figyelt kérdés
Újépítésű házunk van, 1 éve lakunk itt, a kivitelező egy utolsó, trehány patkány, de erre sajnos csak vásárlás után jöttünk rá. Én nem tudom, hogy lehet ilyen vacak falakat csinálni, de akárhova fúrunk, ott egy üreg a falban és nem tudok bele tiplit tenni. Most épp a függönykarnist próbálnám felfúrni. Az első próbálkozásnál ott volt egy fél öklömnyi lyuk. Nyomtam bele folyékony dübelt, azt mondták, az majd megfogja a tiplit. Hát nem, úgy ahogy van, szakadt ki az egész a falból, amikor az 1 éves lányom megrángatta a függönyt. Most a kettes számú próbálkozásnál megint lyukba ütköztem, most kisebb, csak akkora, mint egy dió. De több hely nincs, ahova fúrni tudok, az ablaknyílás és a plafon között 20 centi van, nincs sok játékterem. Mi a fenét lehet ezzel csinálni? Egy kőműves meg tudja csinálni normálisan? Esetleg én? Borzasztó dühös vagyok és elegem van, hogy az összes szomszéd minket bámul. Azok a muskátli mögül kikukucskálós nénik laknak a szomszédban, akik szóvá teszik, hogy miért voltam fent tegnap olyan sokáig, látták, hogy éjfélkor még a nappaliban sétáltam. Segítsen valaki, mert falnak megyek.
2023. nov. 15. 13:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Miből van az a fal?
2023. nov. 15. 13:52
 2/11 A kérdező kommentje:
Szerződés szerint ytong, igazából tégla, de amit fúrok, az betonnak néz ki, csak olyan porhanyós, mintha nedves homokozó homok lenne... Amikor vettük, már le volt vakolva a fal, onnan tudjuk, hogy téglából van igazából, hogy leégett a ház egy része, mert rosszul kötötték be a hőszivattyút.
2023. nov. 15. 14:01
 3/11 anonim ***** válasza:

Ytongot sima fúróval fúrsz? Nem szabad vésőkalapács módban tolni.

Egyik szomszédnál akinél építették a házat nemrég, láttam, hogy az ablak alatt kb 10-15cm luk maradt. Nem tudom mivel töltötték fel végül. Lehet odatosztak egy adag polisztirolt és kész.

Nálad is lehet ilyen.

Mondjuk ha az ablak fölött fúrogatsz, ott áthidalónak kéne lennie, azzal óvatosan.

2023. nov. 15. 14:08
 4/11 anonim ***** válasza:

Amúgy ha egy fék ökölnyi luk keletkezett, akkor azt kitöltheted valamilyen erősebb habarccsal, pl flex ragasztóval és utána fúrsz bele.

Az mondjuk egy függönyt még meg is fogna.

De tleg kérdés, hogy valóban volt ott egy luk, vagy rosszul fúrod.

2023. nov. 15. 14:09
 5/11 A kérdező kommentje:
Az első verziót akkus csavarozóval fúrtam, most ütvefúróval, de nem én fúrok félre vagy fúrom ki a falat, hanem fúrok egy szabályos lyukat, és előtte, mellette ott az üres hely. Óvatos vagyok, amennyire csak tudok, de muszáj odafúrnom a függönyt, áthidaló ide vagy oda. De nem nagy tiplik amúgy, nem fúrnám szét az egész falat, ha nem lenne ott lyuk.
2023. nov. 15. 14:13
 6/11 A kérdező kommentje:
Fúrok, ott egy egyenes, henger alakú lyuk, és mellette látszik, hogy hogy egy gömb alakú, buborékszeű lyukba fúrtam bele, ahol nem volt anyag. Látszik, hogy mennyi hullik ki. Még fél öklömnyi lyukat nem lehet véletlenül kifúrni úgy, hogy észre se vegye az ember. Köszi, megnézem ezt a flex ragasztót. :)
2023. nov. 15. 14:15
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Ütvefúróval, azaz fúrókalapáccsal? Fúró kalapács üzemmódban? Azt ne csináld, mert nem lesz jó.

Akkus esetén is sima mezei fúrás volt, tehát semmi ütve, vésés stb?

Én ilyen esetben itthon tuti szétvésném ott azt a részt megnézni, hogy mi van a falban.

Nem tudom milyen lukak lehetnek egy ytong falban. Biztos, hogy ytong? Ahogy fúrod, fehéres por jön ki? Nem vörös?

Üreges kerámia téglánál gyakori, hogy szar széttört téglákat falaznak be és azt vakolják le ahogy érik.

Az is lehet, hogy vastagon tolták a téglák közé a habarcsot és ott maradt luk. Monduk ytongot vékonyan szokták kenni.

2023. nov. 15. 14:20
 8/11 A kérdező kommentje:

Csak szerződés szerint ytong, igazából tégla.

"Üreges kerámia téglánál gyakori, hogy szar széttört téglákat falaznak be és azt vakolják le ahogy érik." Ezt el tudom képzelni, valami ilyesminek tűnik a helyzet.

Egy Praktikeres videóban kifejezetten azt írták, hogy fúró kalapács üzemmódban kell, de akkor csinálom sima fúróval.

2023. nov. 15. 15:44
 9/11 anonim ***** válasza:

Ytong téglűt körömmel ki tudod kaparni, tehát sima fúró kell.

Üreges nagy luku kerémiatégla esetében van amikor mehet az ütvefúrás, de alapvetően sima fúrás kell oda is, mert széttöri a vékony kerámia részeket.

2023. nov. 15. 15:53
 10/11 A kérdező kommentje:
Végül flex ragasztóval kitöltöttem a lyukat, és a többit extra óvatosan fúrtam először 5-ös, aztán 8-as szárral. Így gyönyörűen sikerült mindent kifúrni további bénázás nélkül. Szerintem most jó lesz. Köszi a segítséget! :)
2023. nov. 15. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!