Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Aki tudja magáról hogy hozott...

Aki tudja magáról hogy hozott magával kirívóan rossz karmát(ha van itt ilyen), ti hogy mertek bármit csinálni az életben, hogy mertek menni bárhova?

Figyelt kérdés

Most néztem meg egy interjút egy borderline személlyel.

Az első komment amit olvastam a video alatt az az volt hogy “nagyon durva karmát hozott magával”

Én ugyan sosem voltam még orvosnál, de abból is hozok tüneteket, meg egyéb nagyon csúnya betegségekből is.

Azt már elfogadtam hogy muszáj bűnhődnöm, mert magamnak csináltam az összes előző életemben a rossz karmát, de az hogy ez csak nő és nő, azt már nem tudom, mert rettegek hogy mi lesz még.

Olyan mintha egy burkot formálna körülöttem ez az egész.

Hogy tud ez egy egész életen keresztül kitartani?

Szerintem ha évekre önkéntesnek állnék, akkor sem szűnne ez meg.

Aki ilyen szerencsétlen típus, ti elfogadtátok ezt vagy ti is véget akartok már vetni mindennek?

2023. aug. 6. 14:35
 1/8 anonim ***** válasza:
80%

Kegyetlenül nehéz élet áll mögöttem, 70 éves vagyok.

Soha egy percig nem akartam véget vetni az életnek, mert ha véget vetek újra és újra megkapom ezeket a karmikus feladatokat.

És:

"...hogy mertek bármit csinálni az életben, hogy mertek menni bárhova?"

"Bármit csinálni" mindig kell, mert nem ülhetsz a kamrában a polcon mint egy befőtt és ha ki akarod küszöbölni a csorbát, akkor a "bármi csinálás" alatt igyekszel nem hibázni, hogy kipipálhassa a karma.

Hogy merek menni bárhová?

Ezt nem igazán értem!

A menéssel mi a gondod?

Félsz, hogy megnyílik a föld alattad, vagy a fejedre esik egy tégla?

És ha igen, akkor mi van?

Ez jelenti azt, hogy beteljesítetted a feladatot és vége a raklap szarnak.

2023. aug. 6. 14:59
 2/8 anonim ***** válasza:
68%

Azzal, hogy otthon ülsz, és semmit nem próbálsz tenni, biztos, hogy nem is lesz semmi, és (ha ez a hit a valós) csak továbbviszed a mostani rosszat. Esélyt sem adva magadnak arra, hogy megtapasztalj bármit is.

Félreértés szerintem, hogy a "ledolgozás" mindenképp valami kemény munka, amiért pénzt sem kapsz. A "ledolgozás" az, hogy te ebben az életedben a bipolaritásoddal/depresszióddal küzdesz meg. Például az is lehet a karmád, hogy meg kell tanulnod segítséget kérni/elfogadni másoktól, például ebbe beletartozik, hogy elmész orvoshoz.

2023. aug. 6. 15:07
 3/8 anonim ***** válasza:
74%
Úgy, hogy ha nem megyek sehova, sajnos akkor is ez van. Én ha szerencsétlennek érzem magam, akkor inkább eszeveszetten keresem a lehetőségeket, mert addig sem a nyomorom foglalkoztat. Ha maradok az állóvízben, úgy rosszabb. Amúgy meg nem lehet elbújni a karma elől, ha létezik ilyen. Ha bezárkózva rettegsz, azzal is egy negatív dolog teljesül, hisz pazarlod az életed, elszalasztasz lehetőségeket és félni sem jó.
2023. aug. 6. 15:46
 4/8 Grimfox ***** válasza:
88%
A nem cselekvés is cselekvés. Tétlenkedni, hagyni elszállni az életet, másoktól függeni, mert te nem mersz lépni ugyanúgy karmát csinál, mint ha rossz dolgokat teszel. Egyszerűen csak figyelned kell magadra, és okulni a rossz eseményekből, majd ezek alapján úgy dönteni, hogy a rossz karmát okozó tényezők közül minél kevesebb legyen jelen a cselekedeteidben. Ha érdekel, mi okoz rossz karmát, nem nehéz kitalálni sem, de a hindu, és buddhista leírásokban megtalálható(a vallási szabályok kivételével). Tulajdonképpen ha a kereszténység hét fő bűnét el tudod kerülni a döntéseidben, cselekedeteidben, már sokkal előrébb vagy.
2023. aug. 6. 15:50
 5/8 Tudi333 ***** válasza:
20%

Karma=eredendő bűnösség?

Lehet ez a nagy félelmed generál mindent, nem tudsz elengedni. Jaj karmát csinalok, haj mi lesz. Ezt te csinálod magadnak. Engedd el a biztonság illuziójához való görcsös ragaszkodást!

2023. aug. 6. 20:01
 6/8 anonim ***** válasza:

Mint írták, a tétlenség, bezárkózás, az életed elvesztegetése is egy döntés, ami karmát okoz. Nincs olyan, hogy elbújhatsz az élet és a feladataid elől. Szembe kell nézni az okokkal és kijönni a rossz mintából. Személyiségzavarok tipikusan 2 éves kor előtt alakulnak ki, biztos van mit feldolgozni gyerekkorodból. De mindenkinek van. De felnőttként az ember onnan, hogy ezt felismeri, el kell jusson oda, hogy felelősséget vállal magáért és nem a múltba néz másokat hibáztatva meg szorong a jövőtől, hanem a jelenben cselekszik. A karma feladatot ad, nem kibúvót. Járj utána, hogy meg tudj bocsátani akár magadnak és megszeresd magadat. És ne elásd magad a félelembe, hanem élj a kapott lehetőségeiddel és tehetségeddel, hogy jóra fordítsd.

[link]

Pont erről szól Jézus példázata is. Akinek van és használja az életét, annak kamatozik, aki félelemből elássa, ami keveset kapott, az elveszíti azt is, aztán panaszkodhat tovább. Minimum annyi bátorságot muszáj hát gyüjteni, hogy segítséget kérj, ha másképp nem megy, de az csak az út eleje. De a nem döntés is döntés.

2023. aug. 7. 06:15
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként a szenvedés önmagában nem lehet cél. (Ez a vallásoknál is nagy zsákutca, félreértelmezés.) _Valamiért_ lehet megszenvedni, hogy mondjuk edzel vagy ápolod a beteg gyereked... vagy valamit tanulni akarsz önmagadról. De a szenvedés cél nélkül értelmetlen, (ön)bántalmazás. Irdatlanul károsak önmagukra és a környezetükre is azok, akik az értelmetlen szenvedést teszik céllá. Igazából mindegy, hogy mártírkodás vagy önsajnáltatás az alapállás. Tehát csak szenvedni biztos nem hoz jobb karmát/sorsot, hanem azt az önismeret és az állandó fejlődés hozza. De nem is verseny, mindenki más lapokkal és más feladattal indul, ezért nem érdemes másra mércéjéhez mérve bele sem kezdeni (pl. ha nem tudok olyan szent lenni, mint xy, akkor bele sem kezdek, inkább kútba ugrom, vagy legalábbis fenyegetem vele azokat, akik szeretnek...), hanem a saját lépcsőiddel kell a saját ütemedben foglalkozni.
2023. aug. 7. 08:59
 8/8 anonim ***** válasza:
Magadnak szabtad ki ezt a tapasztalást, különben nem élnéd meg. A feledés homályába vész az emlékezet, hogy minden külső körülményedet te választottad és valamilyen szempontból bevonzottad a tanulás miatt. Te szabad akaratnak vagy determinációnak éled meg, de a felsőbb éned szempontjából ez nyilvánvaló, így csak a felsőbb tudatból értheted meg.
2023. aug. 7. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!