Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Belevágnátok egy saját családi...

Belevágnátok egy saját családi ház felépítésébe?

Figyelt kérdés
2023. jan. 5. 21:07
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
70%

Azért ez nem ilyen egyszerű!

Ha veszel egy statikailag rendben levő házat MA 40 millióért, az telekkel, engedélyekkel, tervekkel, kerítéssel, kertrendezéssel, stb. 40 millió fixen.

Viszont ha 40 millióval MA elkezded a terveztetést, mire befejezed, a 40 millióból lesz 60 az infláció miatt és akkor arról még nem beszéltünk, hogy jó szakembert találni szinte képtelenség. Egy ház ára mindig annyi, hogy kit és hogyan lehet átverni, mert nem mindenki ért hozzá.

A felújítás viszont lehet, hogy nem lesz kevesebb, ha luxus igényeid vannak, de saját lehetőségeid szerint adagolhatod bele a pénzt, nem kell hozzá semmilyen szerv engedélye, miközben kihasználhatod az akciókat az anyagvásárlásnál és kivárhatsz garantáltan jó, mások által ajánlott szakembert, mert semmilyen határidő nem sürget.

2023. jan. 9. 12:27
 22/32 anonim ***** válasza:
0%
Mi szakembert is találtunk, pontosabban a generálkivitelezésnel ez a lényege. És a 40 millió már a kerettúllépéses összeg. Szerintem nem éri meg a használt, mert iszonyat árakat kérnek
2023. jan. 9. 12:30
 23/32 anonim ***** válasza:
70%

"...És a 40 millió már a kerettúllépéses összeg."

Na, erről beszéltünk! Ha készen veszed, nincs kerettúllépés.

És egy építkezés nem csak téglából és kőművesből áll, nem írtál róla, hogy mennyi volt a telek és az egyéb járulékos költségek előtte - ahogy előző hsz-ban felsoroltam - és utána. Mert egy viszonylag olcsó, de normális kerítés is 2-4 millió. Persze lehet ledugni oszlopokat és rá drótháló, nézegetni évekig míg futja rendesre, de a kész háznál ez már mind megvan.

Alapban múlt időben írtál az építkezésetekről, ami 40 millió volt, de a kérdés nem a múltról, hanem a jelenről szól!

MOST ti sem úsznátok meg 40-el, fájna az nektek 60-ban is, mire végeztek.

2023. jan. 9. 12:52
 24/32 anonim ***** válasza:
26%
Most építkeztünk. Mint ahogy te sem úsznád meg a vásárlást és felújítást 70-80 millió alatt alsóhangon. Lehet kerítésed lesz, de olyan csempéd, amit szeretnél pl nem, olyan fűtésed, tetőd, helységek stb nem lesz
2023. jan. 9. 13:32
 25/32 anonim ***** válasza:
50%

20 vagyok

Győrtől 10-15 km-re 30 millió alatt nincs szerkezetileg jó kádár kocka! Ezek olyanok amire építés óta nem költöttek. + 4+1% illeték és ügyvéd ~ 31,5 Millió!

Tehát a műszaki tartalma:

- átlag 9-10 méteres oldalai vannak ahogy éppen sikerült ~95 m2 alapterület.

- geréb tokos ablakok

- pala vagy 50-60 éves cserép tető

- 40-50 éves központifűtés rendszer, vagy kályha.

- kémények kisméretű tégla

- 50-60 éves víz, szennyvíz

- 50-60 éves elektromos hálózat

- födémen 5 cm stukatúr (jó esetben)

- szigetelés 0 cm mindenhol.

- padló víz szigetelés nincs, parketta alatt még beton se.

- falak többnyire víz szigeteltek.

Tavaly építkeztem:

7,8 a legolcsóbb telek víz, gáz, csatornával tehát még kb 500000 a villany. + 2+1% illeték ügyvéd ~8,5 Millió. (én még olcsóbban vettem 3 éve)

- 96 m2 alap terület, emelt szintű fűtéskész, elektromos szerelvényekkel, 3,2 KWp napelemmel, 22 cm szigetelés a falon, 12 cm a lábazaton, 15 cm a padlóban, 26 a födémen, leszínezve. Minden ablakon teraszajtón alu redőny és rovarháló, burkolás munkadíja az árban.

416000 ft / hasznos m2, alapterületre nézve: 325000 ft/m2!

Összesítve: 31,2 a ház + 8,5 a telek közművekkel = ~40 millió!

Van ~8,5 millió eltérés

Fűtés gázkazánnal víz szerelés 2-2,5 m

Villany alapszerelés 1-1,5 m

Homlokzati szigetelés min 2 m

cseréplemezelés a palára (haveromnak novemberbe csinálták) 3 m

És ezzel elértük a 8,5 milliót, hol vannak a nyílászárók, aljzat beton a szigeteléssel, födém szigetelés, kémény, belső vakolás.

A burkolás, szerelvényezés meg igényfüggő és sokba kerül, de ha mindkét esetben ugyan azokat a dolgokat használják az új ház akkor is olcsóbb lett...

-

2023. jan. 9. 14:12
 26/32 anonim ***** válasza:
30%

Nem értem miről beszélsz, tényleg!

Az volt a kérdés, hogy MOST építkeznék e? Nem!

De valójában a te vidéki 40 milliós építkezésedet is most 80 millióra taksálod, vagy értelmetlen az egész válaszsorozatod.

Azt viszont ki ne találd, hogy MOST nem lehet 50-70 millióból olyan vidéki ingatlant találni, ami tökéletesen megfelel az igényeknek (tető, fűtés, csempe, stb) és hozzá sem kell nyúlni. Mert lehet! ...és most nem határmenti zsákfalukról beszélek a putritelep közepén.

Nyilván nem az elsőt kell kiválasztani a listából, hanem keresgélni kell, de még mindig kevesebb energiával jár, mint egy építkezésbe belekezdeni.

Soha senki épelméjűt nem fogsz meggyőzni, hogy ilyen infláció mellett, ilyen szakember hiányban, ilyen energiaválságban, a III.Világháború előszobájában toporogva, spórolós buli lenne építkezésbe belefogni.

És ezzel én ki is szálltam ebből a meddő vitából!

2023. jan. 9. 14:14
 27/32 anonim ***** válasza:
68%

“ De valójában a te vidéki 40 milliós építkezésedet is most 80 millióra taksálod, vagy értelmetlen az egész válaszsorozatod.”

Nem, én a te remek üzletedre írtan ezt az árat.

“ Soha senki épelméjűt nem fogsz meggyőzni, hogy ilyen infláció mellett, ilyen szakember hiányban, ilyen energiaválságban, a III.Világháború előszobájában toporogva, spórolós buli lenne építkezésbe belefogni.

És ezzel én ki is szálltam ebből a meddő vitából!”

Tavaly is háború volt, plusz covid is, a masik válaszoló is levezette neked, hogy jött ki neki 40 millióból az építkezés, én már nem fogom neked, mert nyilvánvalóan nem vagy képes józan ésszel gondolkozni

2023. jan. 9. 14:51
 28/32 anonim ***** válasza:
90%

Kónyban vettem tavaly egy 75m2 tégla családi házat 22,5 millióért.

Győrtől 26-27km-re van.

Kisebb felújitasok,spaklizás,glettelés,festés után költöztem.

Nem tagadom egy 8-10 milliót rá kéne még költeni és akkor "patika" lenne,de jelen állapotában is lakható,élhető.

2023. jan. 9. 15:00
 29/32 anonim ***** válasza:
Hát azert közel 30km nem agglomeráció
2023. jan. 9. 15:38
 30/32 anonim ***** válasza:

28* vagyok

Nekem megfelel

Napi szinten a munka miatt Ausztriába járok ki ingázni.

Győrbe igazából mostmár csak a szüleim miatt járok be.

2023. jan. 9. 15:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!