Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Gazdasági épületből családi ház?

Gazdasági épületből családi ház?

Figyelt kérdés
Ha jelenleg van egy 40nm-es gazdasági épületem, egy 1500nm-es telken. Építettek, hozzá, hogy bővítsem? Ahoz, kellenek engedélyek? Illetve, a gazdasági épület, majdnem hogy a telek közepén található. Ha esetleg, át neveztetem lakóingatlaná, akkor maradhat ahol van vagy köteles vagyok az úthoz közel építeni?
2022. dec. 6. 21:07
 1/10 anonim ***** válasza:
86%
Meg van határozva hány százaléka beépíthető. Mi ilyenben lakunk amúgy.
2022. dec. 6. 21:40
 2/10 anonim ***** válasza:
69%
A bővítéshez kell engedély, felújításhoz nem.
2022. dec. 6. 21:48
 3/10 anonim ***** válasza:
60%

Na varjatok csak...

Belterületen van vagy külterületen? Milyen épitésivövezetben?

2022. dec. 6. 21:52
 4/10 anonim ***** válasza:
79%

Mi van a HÉSZ-ben?

Nézzetek meg az önkormi weboldalan...

2022. dec. 6. 22:34
 5/10 A kérdező kommentje:

3

Belterületen található. Fő út vonal mellett van.

4

Kerestem,de rengeteg minden volt leírva benne, de a lényeget azt nem találtam meg benne.

2022. dec. 7. 00:52
 6/10 anonim ***** válasza:
Akkor menj be személyesen, vagy írj e-mailt!
2022. dec. 7. 09:05
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozom az előzőhöz, menj be az építési osztályra, és személyesen érdkelődd meg. Az a legbiztosabb.

Az is fontos, hogy megfelelő építésztervezőt válassz. Ő kapásból tudni fogja a feltételeket és a szükséges követelményeket is.

Itt le van írva, hogy mihez nem kell már építési engedély, csak bejelentés:

[link]

DE!!! Fontos, hogy építészeti tervezésre jogosult szakember nyújtsa be a beadandó terveket (kiviteli, gépészeti, stb. stb.) és betartsatok minden előírást, mert másképp nem fogtok kapni se hitelt, se használatbavételi engedélyt...

2022. dec. 7. 09:33
 8/10 anonim ***** válasza:
Próbáljatok mindent fehéren csinálni, mert ismerős nagyon megszívta a papíron "gazdasági épülettel". Hiába fullos családi ház a valóságban, semmiféle kedvezményes hitel, támogatás nem járt neki. A biztosító is csak 10 millióra biztosította a 30-ért vett házat.
2022. dec. 7. 11:58
 9/10 anonim ***** válasza:

#8: igen-igen, nagyot lehet vele bukni, ha "megoldják okosba" módon összetákolnak valamit.

Az, hogy nem kell engedélyeztetés, nagyon nem azt jelenti, hogy bármit bárhová fel lehet húzni.

2022. dec. 7. 12:12
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2022. dec. 7. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!