Mekkora egy átlagos családi ház, ahol 4 fő (2 gyermek) kényelemesen elfér? Mi a minimális négyzetméter, ami már kényelmes?
100 m2 körül mondanám, de a rendelkezésedre álló összeg dönti el úgyis, hogy mekkorát tudsz építeni belőle.
(Mifelénk pl. 100 m2 alattit nem is engednek.)
Gyermekek korától is függ, két csecsemő még nem igényel különösebb helyet, egy 8 évesnek már kell saját kis kuckó, egy tinédzser szobája meg minél nagyobb annál jobb...
Alapvetően 100 négyzetmétert mondanék én is, ebbe már belefér 3 hálószoba + nappali felosztás.
Nekünk 110 nm-es, azt gondolom ez kényelmes, mindennek van elég mely, igazából 100 nm-be is beleférnénk.
Amerikai nappali+3 szoba+ fürdő+kis WC+kamra+ háztartási helyiség.
38 nm2, azt hiszem.
De most azt mondom, picit talán feleslegesen nagy is a konyha-étkező, le lehetne csípni belőle.
Amúgy szép meg kényelmes, de pár mm-el kevesebb is elég lenne. A hálónk is 14 nm, szerintem az is feleslegesen nagy, mármint nem óriási, de egy ágynak és szekrénynek nem kell ekkora hely.
Elrendezéstől is függ.
Nálunk a földszinten van 2 12m²-es szoba, 10m² konyha, 45m² nappali-étkező, 5m² fürdő,3m² wc, 5m² előszoba, még a pincelejáró és tetőtér feljáró miatt van lépcsőház, összesen kb 100m². A nappali nagyon nagy, viszont kell mégegy szoba(12), meg gardrób (8), háztartási helyiség (8). Így olyan 120 körülre tippelek, ami biztos, hogy elég. De 100-ba is be lehet sűríteni.
Gondolom a hasznos m2-t kérdezed, nem az alapterületet. Nekem 96 m2 alapterület, ~75 m2 lakótér 2 db 10,5 m2-es szobával, 35 m2 nappali-étkező-konyha, 6 m2 fürdő, 3 m2 háztartási helység, 1,6 m2 wc, 6 m2 előszoba, 2 m2 közlekedő. + fedett terasz 28 m2. Nekem nincs tartófalam amivel 3,5 m2-t nyertem a lakótér javára a szeglemezes tetőszerkezettel.
Az egyedileg csináltatott bútorok miatt rengeteg a tárolóhely, és nem zsúfolt a ház. Érdemes erre kifizetni a felárat, így minden cm ki van használva. Padláson kb 40 m2 tároló felület.
Ez 3 főnek 1 gyerekkel ideális. Mindenki elfér és, ha szükséges mindenki el tud vonulni a másik közeléből. A vesztesnek a nappali marad :)).
4 főnél 3 szoba kell, tehát 85 m2 elegendő lehetne, de itt nagyobb a közlekedő így 85-90 m2.
Egy dologgal nem számoltunk, hogy a 3 m2-es háztartási helység kicsi sajnos. Minden elfér, szárítógép, mosógép, gázkazán, napelem cuccai, internet modem és a router, vízlágyító, vasalódeszka, felmosóvödör stb. Teregetni nem lehet, nem fér el a szárító. így kell csináltatnom egy egyedi falra szerelhető állós verziót. Szóval ez is csak jelenleg kellemetlen, viszont utólag azt mondanám háztartási helyég mérete 4-6m2 között kell lennie--> 87-92 m2
Ez is igény függő, mert ismerek olyat is aki szerint egy szobának min 15-20 m2 nek kell lennie.
Az a helyzet, hogy a jelenlegi 5-600000 ft/hasznos m2 árak mellett elgondolkodtató melyik helységnél milyen méretbeli kompromisszumot kötsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!