Belevágnátok egy saját családi ház felépítésébe?
#10 a lakásom 80 m2, és kevés a 3 szoba. tudod CSALÁDI HÁZ kéne, gyerek nélkül elég lenne a 80 m2.
Amúgy haverom iden végzett a 2 éve elkezdett építkezéssel, 95 m2, úgy jár 55-nél a telken felül, hogy egy csomó minden nem készült el, és előre bespájzolta olcsón az építőanyagot. és semmi flancolás, minden minimál.
10+
Egy normális áron dolgozó generálkivitelező 5% áfával kb olcsóbb mint saját szervezésbe sok munkával, de a szakmunkára szakembert hívsz. Legalább is ismeretségi körömbe ez jött le.
Nekem 562000 ft/m2-nél jár, ha megeszem az ülőgarnitúrát és még 2 szobába a butorokat, akkor 580000 körül áll meg.
A konyhám belekarcolt gépekkel a 4 millióba, 850000-et költöttem a fürdőbe csapokra és szaniterekre, járólap 12500 ft/m2 csempe 14000 ft/m2, beltéri ajtók 90000 db, hőszigetelt alu redőnyök rejtett tokkal, 5,6 kwp napelem, gázfűtés stb. Tehát bizonyos keretek között ami el lett tervezve előre az meg s lett valósítva kompromisszumok nélkül.
De gondolom azért a 80 m2-es lakásod ér vagy 50 milliót, 4 szobás ház kb 100-110 m2.
Én városban társasházi lakásban élek egyedül,jelenleg minden igyényemet kielégíti.
De,ha lenne családom se építkeznék, inkább vennék a városi agglomerációtól kissé távolabb, egy közepes vagy normális állapotú családi házat.
Aztán lassacskán minimális hitellel újítgatnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!