Ha van egy telkem és 20 millió forintom akkor milyen lakhatást tudok magamnak felhúzatni ha egyedül lakok szóval 30-50 m2 elég , ha van "terasz" akkor 30 is?
Azt nem tudom hogy jogilag rendben van e de tudok olyanokrol akik a telkuk hatuljan felhuztak egy kis 30-35m2-es tegla epuletet. 1 szoba, konyha, furdo az egesz.
Ahol laktam ott az utcaban egy csaladnak ilyen volt a telken, kesobb epitettek elore hazat es a regi epulet megmaradt amolyan vendeghaznak vagy tarolonak.
Egyik volt szomszedom is azt csinalta hogy vett egy telket, viszont penze nem volt arra hogy felepitsen ra egy csaladi hazat. Egyedulallo, nincs baratnoje, igy csak egy kis epuletett huzott fel a telek hatuljan es ha majd megnosul, akkor epit a menyecskevel egy csaladi hazat. En nem lattam ezt a telket meg az epuletet, ugy meseltek nekem, szoval nem tudom hogy nez ki.
De mondom, azt nem tudom hogy jogilag lehet e benne lakni, adnak e lakhatasi engedelyt, vagy elmeletben ez csak egy tarolo es a lakcimuk mashoz van bejelentve, pl szulokhoz. Minden telepules meghatarozza hogy hova lehet epiteni a telken, vannak elokertes hazak, ott az egesz utca elokertes, van olyan ahol a telek legelejere epitettek es olyan is amikor a telek szeletol a szomszed felol el kell hagyi valamennyit.
20 milliobol fel tudsz huzni egy kis epuletet a telkedre.
Nagyon nem mindegy, hol is van a telek. Milyen széles, mekkora, ki van-e pontosan mérve, be van-e kerítve, stb..van-e csatorna a telek előtt, ilyesmi..
20 millióból téliesített faház a leg paraktikusabb, az még igazítható, és nem köthetnek bele.
A lakókonténer is jó megoldás, de arra még kell fabrikálni egy nyeregtetőt(ami nem egy vasziszdasz)
A víz/csatorna/villany a macerás(ha van, akkor a gáz is okvetlen kell)
Add el a telket és a lakást, és vegyél egy kertes házat.
Az építkezés négy macera, főleg kevés pénzből.
A belterületi telek, és te állandó lakhatásra akarsz ott építeni valamit az engedély köteles! Tehát terveztetni kell, fő munkafázisokról számla kell, végül lakhatási engedély.
Ha feljelentenek és megbüntetnek 140000 ft/m2 a bünti!!!
Ha külterület, akkor csak bejelented hogy gyümölcstárolót építesz, aztán kalákába mehet az egész.
30-50 m2-es családi háznál túl magasak a fajlagos m2 költségek, nem igen éri meg 60nál kisebbet építeni. Külterületnél a 3% beépíthetőség miatt csinálják a 30-35 m2 alapterületet, pincs-fsz-tetőtér kombóval.
Mobil ház kijön ennyiből bőven, 2 legnagyobb konténerrel ~45 m2 lakótered lesz. Viszont nem minden településen engedélyezik, ezt a jegyző megmondja neked. Ha nem lehet, eladod és veszel ott telket ahol lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!