Homlokzati hőszigetelésbe érdemes egyedül belevágni?
Ezeket nézegessed meg.
A többi házon sem agysebészek dolgoztak.
https://www.youtube.com/results?search_query=h%C5%91szigetel..
5000ft munkadíj nagyon sok.....
Ha lenne még egy fő segítséged akkor könnyebben menne a munka, de egyedül is lehet csinálni kivéve a színezést.
Az sem mellékes hogy milyen magas az épület,mert ha emeletes akkor állványozni is kell és az jelentősen növeli a költségeket.
Csináltam már épületet nem egyet, de ahol magasan kellett dolgozni ott mindig volt segítségem. 1 szintes épület max 4m magasságig be lehet vállalni.
Mire feltétlen szükséged lesz:
-minőségi keverő
-hungarocell vágó vagy hőkés
-hungarocell csiszoló (minél nagyobb felületű)
-rozsdamentes simitók (20 és 40cm)és műanyag simitó a dörzsöléshez
-élvédők, lábazati inditó, minőségi üvegszövet
-minőségi ragasztó és némi purhab a javításhoz ha szükséges.
-legalább 2m minőségi vízmérték amit meg is tudsz fogni a magasban, tehát 10cm magas
-ha pontos munkát akarsz végezni, akkor szintező lézer
Amire még érdemes odafigyelni, a régi vakolatot le kell verni ahol omlik és ki kell javítani mielőtt nekikezdesz a ragasztásnak. Előre fel kell mérni, hogy a ház fala mennyire merőleges, mert régen simán előfordult, hogy 1m belül 0,5-1cm ferdeség van, és ezt a nikecell vastagságával kell kompenzálni nem a ragasztó vastagsággal. Volt olyan ház ami 4m 2,5cm tért el a függőlegestől, az alja még 8cm volt, a tető már 10cm.
Amivel még számolni érdemes az a párkányok cseréje. Még valami, a gázcsövek kérdése. Nemrég csináltunk egy házat és tulaj mondta hogy nyugodtan beburkolhatjuk. Nos ez nem szabályos, emiatt később fel is jelenthetnek. 2 lehetőség van, az egyik, hogy a cső környezetében nem burkolsz, a másik, hogy áthelyezed a csöveket. Láttam már olyan megoldást is, ahol egy alumínium ráccsal fedték el a csövet, ha jól tudom azt elfogadják. Végezetül még egy problémás dolog, a redőny és reluxa kérdés. Mivel a szigeteléssel be kell fordulni az ablakra így a redőny sín útban van, ezzel valamit kezdeni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!