Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Helyes így több földelő...

Helyes így több földelő szondát alkalmazni?

Figyelt kérdés
Adott a fogyasztásmérőnél egy szonda. A szerelő telepített még egyet, de azt már 15 méterrel odébb,és a lakáselosztóba kötötte be.

2022. dec. 1. 22:25
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Srácok, mikor azt írta, hogy 100-ból 99 esetben így van, én ott engedtem el. Szerintem tegyétek Ti is ezt. Nem a valóságban él, köze nincs a szakmához, vagy esetleg direkt trollkodik.
2022. dec. 2. 22:50
 12/14 anonim ***** válasza:
Azt, bevallom, félreolvastam, a 100-ból 99-et úgy értettem, hogy 100 villanyszerelőből 99 úgy gondolja ahogy én. A netes szakemberes fórumok alapján.
2022. dec. 3. 09:01
 13/14 anonim ***** válasza:

Két esetben látom értelmét:

1. Nem TN-C-S rendszerű a védelmi rendszer. Ez ma már elég valószínűtlen, főleg ha villanyszerelő dolgozott rajta mostanában.

2. T1 túlfeszültség-védelem van a villanyóránál és T2 szint a lakáselosztónál, csatoló induktivitással (vagy nagy vezetékhosszal). Ilyenkor az induktivitás a lakáselosztó és a villanyóra között visszafelé is akadályoz, javíthat adott esetben egy rövid leföldelés.

2023. máj. 3. 07:57
 14/14 anonim ***** válasza:

Illetve van még egy eset: mért földelési ellenállást a szerelő és az a szabványos 10 Ohm felett volt (szinte mindig felette van, mondjuk :)

Szétterjedési ellenállás szempontjából jobb, ha a földelőkarók távol vannak egymástól. Mivel drága a 16-os zöld-sárga rézvezeték, ezért a közelebbi lakáselosztóból vitte le, nem a két földelőkarót kötötte össze.

2023. máj. 3. 08:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!