Sok különbség van a 10cm és az 5cm vastag külső szigetelés között a szigetelési tulajdonságok viszonylatában? Érdemesebb a vastagabb szigetelést alkalmazni? Hallottam ezt is aztis.
Mindenkèppen a vastagabbat válaszd. Anyagárban minimális a különbsèg, a munkadíj, állványozás, ragasztó, vakolat mind ugyan az. Hőszigetelèsben viszont rengeteg a különbsèg. Találsz hőátbocsátás kalkulátort a neten, láthatod %-ban mennyit nyersz a vastagabbal.
Èn amúgy 12-15 centit javasolnèk, ha már csinálod. Födèmre 25-30 cm ásványgyapot. Ès ne hanyagold el a hőhidakat!
Legalabb 8-10 centis szigetelest tegyel.
En regen szigeteltem Magyarorszagon de nem emlekszem hogy 7 centinel vekonyabbat hasznaltunk volna. Labazaton volt vekonyabb, illetve ahol gorbe volt a fal kifele ott vekonyabbal probaltuk sikba kihozni.
Munkadíj, vakolat, ragasztó, háló költsége uyan annyi ha a vastagabbat választod. Csak a szigetelés maga és a dübel lesz több.
Sőt, ma már a 10 kevés is. 15 körül nyugodtan csináltasd meg. A rezsin megtérül és télen melegebb, nyáron hűvösebb lesz a ház.
Födémmel hogy állsz? Amíg nincs fent 20-30 cm kőzetgyapot neki se fogj a homlokzatinak. A födém sokkal fontosabb.
Széldeszka fölött is csinináltasd meg, különben a szobában a fal teteje penészedni fog.
Vályogot tilos eps-el szigetelni.
Rögtön hozzáteszem, de ez amúgy is kiderül! A műanyag ajtóban 1cm-es hungarocell a szigetelés, két műanyag lap között, tökéletes!!!!!
A tetőterem két vastagabb fólia között 3cm-es hungarocell, tökéletes!!!!!
A kolléga uazt vezetett, volt egy pici lyuk, ezen keresztül fújta a szél a térdét, mondtam neki dugja be, hiába! Aztán már hiába mert a térde tönkre ment!!!!!!
Floridában egy hét alatt csinálnak meg egy házat, a gipszkarton és a műanyag burkolat közé 10cm-es hungarocellt dugnak minimális lazasággal, nappal 40°C éjjel 2°C, a klíma állandóan megy, ha szembe ülsz vele, mindég vihar van, ha mellé ülsz meleg van,éjjel 1 óra körül fűtésre kell állítani!!!!! Kiderült az építésvezető magyar, mondtam fóliát miért nem tesznek? Kedvenc mondásom: ÍGY SZOKTUK,igaz itt is láttam már ilyet!!!!
Másnap látom fóliáznak kívül belül, int hogy menjek oda, 40°C ellenére kellemes a hőmérséklet!!!!!!!
külső falra nem lehet fóliázni, legyen vastagabb a szigetelés, kiderült
NEM VAGYOK SZAKEMBER, vastag szigetelés kis lyuk két záróréteg között?
NEM TUDOM!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!