Jelen voltatok ti is építkezéskor a munkafolyamatoknál?
Minden vállalkozó jó ismerősünk és vki bogarat ültetett a fülemben, hogy vkinek ott kellene lennie velük segíteni, megkínálni őket itallal, megbeszélni mit hogyan stb
De nekem ez kicsit fura, számomra az lenne reálisabb, ha a munkafolyamat előtt megbeszélnénk mindent és ha vmi van felhív...de hogy mindig ott lenni pluszban...?
Hát ez tényleg nevetséges.
Nyilván minden rendben lesz, mert csak magával cseszne ki.
Megnézted a 15. hozzászólásomban a youtube csatornát?
" papíron a generálkivitelezőnk, ő a műszaki ellenőrünk is"
Ez így összeférhetetlen, törvény is tiltja.
#16 Legjobb az ismerősökben hogy ugyanúgy elkérik a pénzt, de legalább 25-ször elmondják, hogy te milyen jól jársz mert nem egy idegen ver át és adjál hálát hogy ők "nulláért" dolgoznak neked, mert hasznuk nincsen rajta. A végén meg csak azért nem küldöd el a szar munkája miatt mert ismerős.
Sokszor úgy vagyok, hogy kifizetem inkább idegennek a nagyobb összeget, csak ne kelljen már hálálkodnom meg lekötelezettnek lennem.
"Aki a papíron a generálkivitelezőnk, ő a műszaki ellenőrünk is"
Szerintem kevered a felelős műszaki vezetővel aki a kivitelező munkájának minőségéért felel, az ő saját hatáskörében dolgozik.
A műszaki ELLENŐR mint a neve is mutatja, az építtető közvetlen megbízásában áll és feladata az elvégzett munka ellenőrzése, hogy az építtető a legjobb minőséget kapja. Ezért nem is lehet maga a kivitelező, hiszen jogilag nem fér össze.
Tökéletesen leírták, a saját dolgozatodat nem javíthatod.
Csak a vezetékezésnél voltam ott napi egyszer, többihez nem értek.
Felfogadtam egy független műszaki ellenőrt mert a jó brigád is jóvanazúgy módban dolgozik ha tudják nincsen ellenőrizve.
Volt ami nem olyan minőségben készült el ezért pénz járt vissza, volt amit utólag javítottak.
Ha az ellenőröd a kiviteleződ is egyben lehetsz vele akármilyen jóban de nem fogja bevallani, hogy ez nem úgy készült ahogy kéne és pénzt ad vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!