Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Jelen voltatok ti is építkezés...

Jelen voltatok ti is építkezéskor a munkafolyamatoknál?

Figyelt kérdés

Minden vállalkozó jó ismerősünk és vki bogarat ültetett a fülemben, hogy vkinek ott kellene lennie velük segíteni, megkínálni őket itallal, megbeszélni mit hogyan stb

De nekem ez kicsit fura, számomra az lenne reálisabb, ha a munkafolyamat előtt megbeszélnénk mindent és ha vmi van felhív...de hogy mindig ott lenni pluszban...?

2022. nov. 28. 10:55
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%

Ott kell lenni, mert másképp már kezdődik a kókány meg ha valami van, utólag nehezebb helyrerakni a dolgokat.

Nyilván nem kell felette állni, de azért nap végén lemenni megnézni mit barmolt össze.

2022. nov. 28. 11:06
 2/26 anonim ***** válasza:
94%
Ha nem értesz hozzá akkor felesleges, úgyis megvezetnek. Meg kell fogadni egy szakértőt aki ellenőrzi őket és átveszi az elvégzett munkákat. Megéri azt a pénzt. Ha ismerőseitek a vállalkozók akkor is!
2022. nov. 28. 11:11
 3/26 A kérdező kommentje:

Az oké, hogy előtte/utána helyszínen megbeszéljük, megnézzük

De pl jön az ács munka, amihez annyira épp nem értünk és egyész nap nem tudunk ott lenni velük

Nap elején és nap végén tudnánk menni, de napközben nem tudunk sajnos aktívan részt venni

Kínálgatni, segíteni nekik, stb...

2022. nov. 28. 11:20
 4/26 anonim ***** válasza:
92%
Nem kell nekik segíteni, sem kínálgatni őket. De egy műszaki vezető nem árt, ha építkezésről van szó. Meg van ottolyan, hogy építesi napló, stb. Műszakivezetőtök legyen, ő megoldja.
2022. nov. 28. 11:43
 5/26 A kérdező kommentje:
Papíron generál kivitelezőnk van, ő vezeti az enapot, ő a műszaki ellenőr, de pl az ácsot mi választottuk
2022. nov. 28. 11:46
 6/26 anonim ***** válasza:
78%

Erősen ajánlott fogadni egy műszaki ellenőrt. Nem tudok mondani olyan építkezést, ahol az ismerősöm még ne spórolt volna több milliós javítás költséget a gazdának.

Volt olyan kivitelező, aki amint megtudta, hogy lesz ellenőr, nem vette fel többé a telefont 😂

Félnek tőlük, mint ördög a tömjénfüsttől.

2022. nov. 28. 12:03
 7/26 anonim ***** válasza:
85%
Erősen ajánlott műszaki ellenőr felfogadása. Az építkezők görcsösen mindig a legolcsóbb kivitelezőt választják referenciák nélkül aztán jobb esetben több milliós kár/javítás, rosszabb esetben bontás.
2022. nov. 28. 12:16
 8/26 A kérdező kommentje:

Családtagjaink közül többen is évtizedek óta az építőiparban dolgoznak, ők ajánlották a kivizelezőket, tehát biztosan megbízhatók

Szintén ezek a családtagok segítenek a munkák ellenőrzésében, koordinálásában eddig, jelen voltak a munkafázisoknál

Most következik az ács munka, bádogozás, gépészet, víz ..ezeknél nem tudnak ott lenni és napi szinten sajnos mi sem

Erre vonatkozna igazából a kérdésem, hogy ilyen felállásban is szükségesnek gondoljátok-e az aktív napi szintű részvételt vagy elég csak annyi, hogy reggel odamegyünk, megbeszéljük, hogy aznap miket fognak csinálni és nap végén szintén vagy esetleg másnap reggel újra találkozunk

2022. nov. 28. 12:30
 9/26 mindentudó99 ***** válasza:
42%
Mivel dolgozni is kellett járni nem voltam jelen mindíg. Hívtak ha kérdés volt. Hideg szóda mindíg volt ott hűtőben. A kőműves munka végên megivott egy sört. De ezeket se kötelező adni. Kávét főztem nekik ha otthon voltam . Mindíg nem tudtam ott lenni. Sajnos. Mert azért ezt azt elszúrtak. Megreklamáltam később miután elvonultak. Csak hebegtek habogtak. Hagytam az egészet. Kijavítottam a hibákat magam. Belefért nagyon olcsón dolgoztak. De ezek olyan hibák voltak amiket akkor se veszek észre ha ott vagyok. Nem állhatok a sarkában . Ez van
2022. nov. 28. 12:31
 10/26 mindentudó99 ***** válasza:
64%
Az ismerős haver koma lehet rosszabb mint az idegen
2022. nov. 28. 12:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!