Tetőtér beépítés munkafolyamatok.Mivel kell kezdeni ? Melyik az első lépés ?
Szép napot mindenkinek!
A tetőteret szeretnénk beépíteni. Nem igazán tudom mi az első lépés.
Gondolom a tető szigetelése és gipszkartonozás. A víz és csatorna az betonozás után vagy előtt kell? .. nem nagyon tudom hol lesz a fürdő. A villany ? Én szívem szerint ezeket hagynám utoljára. Jobban átlátható mi hova szeretnék. :)
Az első egy lapos felmérés, hogy az épület bírja-e az egyes részek (falak tetők födémek, stb) milyen állapotban vannak.
Terveztetés, utána kezdődik csak a kivitelezés. Amíg nincs terv, addig nem igazán sok mindent érdemes csinálni.
Első lépés:
Tervező és statikus.
A többit csak ezután. ;)
A legelső a tetőfólia ellenőrzése, ha szakadt vagy nem alkalmas a beépítéshez akkor előtte le kell cserélni vagy kijavítani. Ezután mehet a szigetelés lehetőleg és a pára záró fólia, majd az ellenlécezés a gipszkartonnak és lehet építeni a válaszfalakat is.
Az ellenlécezés általában bramac tetőléc, így ezzel egy síkban elférek a víz csövek és villanya vezetékek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!