Ma miért lett divat az egyszintes ház?
Azt tegyük hozzá, régen volt helyi szabályozás, és megvolt, hogy itt csak ilyen és olyan típusházat lehet építeni.
Apámék világ életükben azt hajtották, hogy milyen drága fűteni, meg minek ekkora, mindig azt hallgattuk, hogy lent leszünk testvéremmel az egyik szobában ő meg anyámmal a másikban és szokjuk meg mert így olcsóbb. Szerencsére ez nem jött el.
Nem feltétlenül olyan nagy hodályokra gondolok, bár tény hogy keresztanyám egyedül maradt egy 260 nm-es háromszintes házban.. nem lehet kellemes.
Az én szülői házam 150nm volt, öten éltünk benne, nem éreztem hogy olyannagy lenne. Most 120 nm-es lakásban élünk hárman, de azt érzem hogy ha lesz több gyerek, jobb lenne az emeletes.
De ez csak az én véleményem :) Lehet tényleg sokkal rövidebb ideig kedvező, aztán csak púp az ember hátán.
Amúgy nekünk ebben egyik ismerősünk a csúcstartó.
Körülbelül 15x15-ös típusház. Alul 4 autós garázs, tárolóval, mosókonyhával, barkács helyiséggel. Tetőtérben fürdőszoba, két szoba a gyerekeiknek, erkéllyel.
Na ez az amikből semmi nem lett. Ott állt a ház vagy 10-15 évig üresen, felnevelték a gyerekeket egy kis panellakásban.
De az álom örök, simán mesélték pár éve, hogy majd ha ott laknak a gyerekek az emeleten. De hát már felnőttek, saját életük van.
Közben készül a ház, beköltöztek, sokat dolgoznak rajta. De a garázs csak egy rohadt nagy lomtár, az emelet nincsen kész. Van a gyerekeknek egy szoba ha ott alszanak, meg van egy nappali-szoba egyben ahol élnek. Plusz egy nagy étkezős konyha. Igazából alapterületre a ház 20-30%-át használják ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!