Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Ma miért lett divat az egyszin...

Ma miért lett divat az egyszintes ház?

Figyelt kérdés
10-ből 9 kertesház egyszintes, nem kétszintes, mint annak idején. Imádtam azokat a házakat (90-es évek), ma miért nem épülnek ahhoz hasonlók?
2022. máj. 26. 14:14
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
73%
#20 pontosan, olyan helyen nottem fel ami televolt az ilyen felvagos ujgazdag emeletes hodalyokkal. most mind ott all felig uresen (nagyszulok elnek az also szinten), mert a mai fiatalok ha tehetik nem a szuloi hazban telepednek le, eladni nem tudjak mert az ekkora hazak nem praktikusak, draga kifuteni, meg a semmi kozepen vannak, munkahely nincs kozel, sok ilyen telepulesen mart iskola, ovoda sincs.
2022. máj. 29. 18:01
 22/30 anonim ***** válasza:
83%

Azt tegyük hozzá, régen volt helyi szabályozás, és megvolt, hogy itt csak ilyen és olyan típusházat lehet építeni.

Apámék világ életükben azt hajtották, hogy milyen drága fűteni, meg minek ekkora, mindig azt hallgattuk, hogy lent leszünk testvéremmel az egyik szobában ő meg anyámmal a másikban és szokjuk meg mert így olcsóbb. Szerencsére ez nem jött el.

2022. máj. 29. 18:05
 23/30 anonim ***** válasza:
79%
Ugyanez lesz a csokos falusi házakkal is, felépítik, gyerekek elmennek, hitel, ház, sok rezsi a nyakukon.
2022. máj. 29. 18:08
 24/30 A kérdező kommentje:

Nem feltétlenül olyan nagy hodályokra gondolok, bár tény hogy keresztanyám egyedül maradt egy 260 nm-es háromszintes házban.. nem lehet kellemes.

Az én szülői házam 150nm volt, öten éltünk benne, nem éreztem hogy olyannagy lenne. Most 120 nm-es lakásban élünk hárman, de azt érzem hogy ha lesz több gyerek, jobb lenne az emeletes.

De ez csak az én véleményem :) Lehet tényleg sokkal rövidebb ideig kedvező, aztán csak púp az ember hátán.

2022. máj. 29. 19:19
 25/30 anonim ***** válasza:
83%
en is kb ekkoraban nottem fel, mikor tesom meg en nagyobbak lettunk (kb 11-13 evesek) szuleink beepitettek a tetoteret. a haz maga nem latszik nagynak egyaltalan de majdnem megduplaztak az elheto teret. most hogy mar mindketten kirepultunk, a felso reszt tarolonak hasznaljak. futeni azelott is annyi volt amennyi, a beepites igazabol csak javitott rajta mert rendesen kibeleltek a teto alatt
2022. máj. 29. 19:24
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
#25 Ehhez azért az is kellett, hogy eleve olyan vasbeton födémmel építsék meg a házat eredetileg, ami ezt lehetővé tette, ami azért nem kis plusz költség volt az eredeti építkezéskor.
2022. máj. 29. 19:29
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
Kis kádárkockák keresettek nagyon. Nekem is tetszenek, de mégis jobb az emeletről bambulni kifelé vagy egy magas teraszon ücsörögni, de ez luxus, normális helyen lassan 100 milla egy kétszintes családi. Én kunyhónak vagy hobitháznak örülnék. 😊
2022. máj. 29. 19:30
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
#26 persze, de mi lett volna az alternativa? fa? nem a mulszazad kozepen epult az a haz :D
2022. máj. 29. 19:36
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
#24 Nem az emelet a lényeg, hanem az a +30 m2. Nyilván az hiányozhat, hiszen ez mérettől függően 1-2 szoba plusz.
2022. máj. 29. 21:26
 30/30 anonim ***** válasza:

Amúgy nekünk ebben egyik ismerősünk a csúcstartó.

Körülbelül 15x15-ös típusház. Alul 4 autós garázs, tárolóval, mosókonyhával, barkács helyiséggel. Tetőtérben fürdőszoba, két szoba a gyerekeiknek, erkéllyel.

Na ez az amikből semmi nem lett. Ott állt a ház vagy 10-15 évig üresen, felnevelték a gyerekeket egy kis panellakásban.

De az álom örök, simán mesélték pár éve, hogy majd ha ott laknak a gyerekek az emeleten. De hát már felnőttek, saját életük van.

Közben készül a ház, beköltöztek, sokat dolgoznak rajta. De a garázs csak egy rohadt nagy lomtár, az emelet nincsen kész. Van a gyerekeknek egy szoba ha ott alszanak, meg van egy nappali-szoba egyben ahol élnek. Plusz egy nagy étkezős konyha. Igazából alapterületre a ház 20-30%-át használják ki.

2022. máj. 29. 21:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!