Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Miért nem divat ma már laposte...

Miért nem divat ma már lapostetős házat építeni?

Figyelt kérdés
Régen a szocializmusban a társasházak (szinte) mind ilyenek voltak és családi házaknál is gyakori volt.Ma már a társasházaknál sem látni ilyet.Pedig a lapostetősnél le van betonozva a tető,ami nagyon jó.Az ilyen cserép,fatetős házan teteje gyenge.A téglaház ugyan erős építmény,de jön egy tornádó,lekapja a háztetőt és kiszippantja belőle még az embereket is.Ha nem is dönti szét belülről,a tetőt akkor is lekaphatja.Lapostetősnél ez a veszély nem áll fent

2016. aug. 25. 20:15
 1/9 anonim ***** válasza:
70%
A tornádó elég ritka, az eső annál gyakoribb, és a lapos könnyebben ázik be. De szerintem nem is ez a fő ok, hanem hogy ha meg van határozva hogy mekkora lehet az orommagasság, akkor a tetővel lehet nyerni még egy kis plusz teret.
2016. aug. 25. 20:40
 2/9 anonim ***** válasza:
73%
A tornádós része butaság.Itt amiről te beszélsz,az kb 100 évente 1X fordul elő nálunk.Komolyabb tornádó utoljára 1924 ben volt Vác és Biatorbágy között.A lapostetővel az a baj,hogy a fizikát nem lehet megb...ni.Sajnos előbb-utóbb beázik vhol.Ma nem hiszem,hogy találnál olyan 70-80as években épült házat lapostetővel amit már nem kellett legalább 1-2X utólagosan szigetelni.Nem véletlen a lapostető szigetelés mára már szinte külön iparággá nőtte ki magát.Általában 10 évnél több garanciát ritkán vállalnak rá,ami egy lakóház és egy tető élettartalmát figyelembevéve vicc.
2016. aug. 25. 21:52
 3/9 A kérdező kommentje:
Hát,szerintem inkább ázzon be,mint hogy lekapja a vihar.18 éve lakok társasházban.Azóta nem volt egyszer sem újraszigetelve és a fenti emeleten lakóknál sem ázott be
2016. aug. 25. 23:00
 4/9 anonim ***** válasza:
83%
És a lapos tető nyáron nyomja a meleget befele.
2016. aug. 26. 02:12
 5/9 anonim ***** válasza:

Tornádóról beszélni ebben az országban építkezés témában, olyan, mintha nem mernél belemenni a Tiszába a krokodilok miatt.

A ferde lapostető nekem tetszik, és kifejezetten divatos.

Ez a te vltozatodnak a modern megoldása.

Lapos, mégis van egy kis lejtése, hogy a víz ne álljon meg rajta.

Nagyon sok új építésű ház készül ilyennel.

A szociban még nem volt ilyen fejlett az építészet, mindig kitalálnak valami modernebbet, aminek jobbak a tulajdonságai, el kellett telnie 20-30 évnek, hogy kiderüljön, mik a hibái annak a megoldásnak.

Ezt most a ferde megoldással kiküszöbölték.

Édesmindegy, milyen irányból teszed le a tetőt, ha nyáron 38 fok van, és nincsenek nagy fák, amik árnyékoljanak, vagy nincs klímád.

Amikor éjszaka sem hűl 28 fok alá a hőmérséklet, akkor a nyeregtetősben is ugyanúgy megdöglesz, mint a lapostetősben, ezt nem kell szépíteni.

2016. aug. 26. 08:40
 6/9 A kérdező kommentje:
A ferde lapostetős is le vam betonozva?
2016. aug. 26. 12:47
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

A lapostetőn sem beton van "zárórétegként", a betonon (födémen) van még a hőszigetelés és a vízszigetelés (vagy fordított a rétegrend és akkor valamilyen leterhelő réteg).

Extrém vihar ezt is képes megrongálni.

2016. aug. 26. 13:27
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem, nincs lebetonozva.

Valóban vannak az utóbbi években durva viharok az országban, én korábbról nem emlékszem ilyenekre, de lehet csak nem foglalkoztatott, mert gyerek voltam, meg nem volt még internet.

De a lényeg, hogy mostanában egy-egy vihar után, amikor a károkról közölnek fotókat, én sosem néhány éves házakat, vagy új építésűeket látok a fotókon, hogy azokról szaggatta volna le a tetőt a vihar.

Sokszor lepukkant putrikról hullik le a 30-40 éves cserép, meg nagy hodályok, tornatermek, stb, tehát óriási felületű építmények teteje megy tönkre, mert elég, ha megbontja kicvsit, már alá tud kapni a szél, és a nagy felület miatt óriási erő szakítja fel alulról.

2016. aug. 26. 13:49
 9/9 anonim ***** válasza:
38%
A lapostető tájidegen, csak kevés helyen engedik. Főleg nagyvárosokban, telepszerű beépítésnél. A mi éghajlatunkra jobb a magastető, ahogy ezt többen írták. És beépíthető.
2016. aug. 26. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!