Miért nem divat ma már lapostetős házat építeni?
Tornádóról beszélni ebben az országban építkezés témában, olyan, mintha nem mernél belemenni a Tiszába a krokodilok miatt.
A ferde lapostető nekem tetszik, és kifejezetten divatos.
Ez a te vltozatodnak a modern megoldása.
Lapos, mégis van egy kis lejtése, hogy a víz ne álljon meg rajta.
Nagyon sok új építésű ház készül ilyennel.
A szociban még nem volt ilyen fejlett az építészet, mindig kitalálnak valami modernebbet, aminek jobbak a tulajdonságai, el kellett telnie 20-30 évnek, hogy kiderüljön, mik a hibái annak a megoldásnak.
Ezt most a ferde megoldással kiküszöbölték.
Édesmindegy, milyen irányból teszed le a tetőt, ha nyáron 38 fok van, és nincsenek nagy fák, amik árnyékoljanak, vagy nincs klímád.
Amikor éjszaka sem hűl 28 fok alá a hőmérséklet, akkor a nyeregtetősben is ugyanúgy megdöglesz, mint a lapostetősben, ezt nem kell szépíteni.
A lapostetőn sem beton van "zárórétegként", a betonon (födémen) van még a hőszigetelés és a vízszigetelés (vagy fordított a rétegrend és akkor valamilyen leterhelő réteg).
Extrém vihar ezt is képes megrongálni.
Nem, nincs lebetonozva.
Valóban vannak az utóbbi években durva viharok az országban, én korábbról nem emlékszem ilyenekre, de lehet csak nem foglalkoztatott, mert gyerek voltam, meg nem volt még internet.
De a lényeg, hogy mostanában egy-egy vihar után, amikor a károkról közölnek fotókat, én sosem néhány éves házakat, vagy új építésűeket látok a fotókon, hogy azokról szaggatta volna le a tetőt a vihar.
Sokszor lepukkant putrikról hullik le a 30-40 éves cserép, meg nagy hodályok, tornatermek, stb, tehát óriási felületű építmények teteje megy tönkre, mert elég, ha megbontja kicvsit, már alá tud kapni a szél, és a nagy felület miatt óriási erő szakítja fel alulról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!