Ma miért lett divat az egyszintes ház?
Ha elég nagy a telek, és van pénz arra, hogy egyszinten legyen minden, nem olyan rossz az.... Nem kell folyamatosan lépcsőzni....
Egy szitnen is jól el lehet különíteni a lakrészeket.
Azért, mert drágább az építése.
Mi is emeleteset szerettünk volna, de már ott elkezdődik a buli, hogy ha betonfödémes emeletes házad van földszintes sima fafödémes helyett, nem elég az a szimpla
kivitelezési terv, amit mi csináltattunk, mindenféle extra terv is kell hozzá. Legalábbis 3 éve így volt, és hát nem mindegy, hogy 400 ezer vagy 1+ millió csak a tervezés.
Aztán arról ne is beszéljünk, milyen brutál ára van a betonfödémnek, abba rengeteg anyag kell. Plusz egy emeletes házban általában több négyzetméter kell ugyanannyi helyiségnek, mert még a lépcső helye, még a plusz közlekedő...
Na, summam summarum, mi anno sokat vaciláltunk, de egy emeletes hàz több millió forint plusz lett volna a földszinteshez képest.
Mert teljesen felesleges. Mi is ilyen házban nőttünk fel, teljesen mindegy, hogy az emeleten voltunk tinik nem a földszinten, cserébe sokkal drágább fenntartani egy ilyen házat, most hogy mi már kiköltöztünk, nem használják a ház legalább felét sem a szüleim, feleslegesen van ott.
Szerencsére ma már gondolkoznak az emberek
Mert az egyszintes minden szempontból jobb.
Kétszintes háznak kis telek esetén van előnye.
Rendben, ezt is el tudom fogadni, én kifejezetten emeletes használt ingatlant keresek, mert nekem nem tetszenek az egyszintesek. Valahogy nekem fontos egy központ helyen levő szép lépcső, de ez az én vakerám. :)
Viszont anyum a gyerekek kiköltözése után szimplán lezárta a tetőteret, nem kellett fűteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!