Tudom debil kérdés, de Ti bele mernétek kezdeni egy házfelújításba?
Van félretéve kis pénzem sokat dolgoztam érte, felújitást terveznék kis házamra tető+festés+nyílászáró csere de barátnőm lebeszélne erről az ukrán balhé miatt.Szerinte rakjam el a pénzt inkább, mert lehet ezt is lebombázzák az oroszok.
De én nagyon szeretném kipofozni a kecót.
Ötlet?
Mi pont ház vásárlás előtt álltunk, de egyenlőre jegeljük a témát!”
Nagyon okos ötlet, főleg ha még másfél millióan is így gondolkodnak az országban. Ha majd megszoktuk h háború van a szomszédban akkor mind a másfélmillió vásárló egyszerre jelenik meg a piacon.
Pont ez a gondolkodás és logika fogja még jobban felnyomni az ingatlanárakat.
Már most ott tartunk, hogy pl. Győrben 1 milliós négyzetméter árak vannak. Egy 45 nm-es lakás 45 millió. Drágább mint egy ugyanekkora lakás a spanyol tengerparton. Ott legalább a th-ban még pool is van.
Aztán hova menekulnél a kis forintoddal? Az infláció gyorsabban szökik felfelé, mint ahogy te futni tudsz. Egy csónakban evezünk. Ha Putin kihúzza a dugót, süllyedünk.
Aztán mivel fog menni a lakóautód, ha beütne a gebasz?
Babgázzal?:D
Állati jó ötlet beinvesztálni egy lakóautóba, aminek csak lejjebb megy napról-napra az amortizációval az értéke, szemben az ingatlannal, aminek viszont felfelé.
Mêgis minek vegyek? Mondj rá egy jó okot,lehet hogy holnapután csörög csattog a fejünk felett minden. El ne mondd már hogy önfeledten képes vagy tervezni a jövőt,mintha minden happy lenne... Mondok jobbat! Gyereket is akartunk, azt is lefújtam! Azzal tökéletesen egyetértek,hogy egy csónakban evezünk.
Ami már süllyed is...
Kérdező!
Neked még nincs annyi pénzed, hogy dilemmában legyél.
Állj neki a felújításnak. Minden nap aranyat ér. A betonnak napi ára van, hungarocell a duplájára ugrott az utolsó 2 hétben. Tégla darabja tavaly november óta 500 Ft-ot draggult. Munkadijak szinten emelkedtek. Tetőfedés 120 nm olyan 2-3 M anyag nélkül. Fa megint drágul.
Most csak egy irány van ————>
Felfelé.
Mi is a kérdés?
Tartogasd az egyre értéktelenedő pénzedet, vagy fektesd be ingatlan(od)ba, aminek napról-napra megy föl az értéke?
Nem olyan nehéz ezt megválaszolni!
...vagy vegyél aranytömböket, gyémántot!:D
16-os
“Mêgis minek vegyek?”
Üveggömböt vegyél.
A volt szomszédom már két éve nem törődik az ingatlanjával. Azt hajtogatja, “úgyis eladom”.
Barátainknak is azt mondtak, minek újítanak tetőt úgyis lebombázzák.
Mondta ha nem bombázzák le akkor beáznak.
80+ éves nagyanyám még idős korában is tetőt újított pedig fél lábbal már a sírban volt.
Te nemzokepes fiatal férfi még gyereket sem mersz bevállalni. Milyen anyám asszony katonája vagy. Megboldogult nagyanyám a háborúban szülte anyámat. Ezen kívül hány gyermek született a II VH. alatt?
18
Wow ez bomba ötlet! Átgondolom.Habár nincs sok pénzem sajnos.kicsivel több mint 6 milla basszus....melós vagyok, ennyit tudtam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!