Kinek a dolga a kád belső falát megrakni a burkolóé v. a vizszerelőé?
Eleve nem értem a kérdést.
Mivel "megrakni" és hol? Mivel a kád belső falát(?) nem rakják meg semmivel.
Ha arra gondolsz, hogy a kádat megfelelő lejtésben beállítani, azt nálunk a vizes csinálta, a kőműves körbeépítette, a burkoló meg leburkolta.
A vízszerelő építí be a kádat de ahhoz hogy ne mozduljon le a közepe ezért alátámasztás kell.
Én biztos nem falaznék.
Vagy ytong vagy oldal fali rögzítő szett.
A rögzítő szettet fel kell fúrni.
Egyébbként a rawak is úgy ad rá garanciát ha a gyári láb és rögzítő szett van beépítve.
" burkolóé v. a vizszerelőé?"
Egyiké sem. Kőműves feladata. Nagy ritkán megcsinálja a burkoló.
Tévedés hogy a burkoló nem falaz, és nem vakol.
Ha jó munkát akár, akkor ő végez minden ilyen munkát.
A vízszerelő állítja be a kádat a helyére, lábakra, a falhoz pedig rögzíti rögzítőfülekkel, beállítja a megfelelő lejtést. A kád az ugyanúgy egy vízszerelő által beépített szerelvény, mint egy csap vagy egy mosdókagyló. Ezt követően pedig vagy egy kőműves vagy ha a burkoló vállalja, akkor a burkoló falazza fel a külső falát. Vízszerelő semmiképp! Belső falat ma már nem szoktak falazni a kádaknak! Régen valóban volt ilyen, hogy úgy épültek be a kádak, hogy építettek egy belső falat is, arra ültették föl, (láttam már ilyet is) alul pedig így-úgy-amúgy tutykoltak kvázi egy "vályút", abba ültették bele.
Amennyiben fém kádat építesz be és villanybojler szolgáltatja a melegvizet vagy lakásról van szó, ahol melegvíz ellátás közös avagy szintén bojler végzi, akkor a lemezkádakat okvetlen EPH-val kell ellátni, ehhez villanyszerelőre van szükséged!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!