Mennyibe kerülhet ezt alsó hangon megépíteni?
Tegyük fel olcsó alapanyagból, mondjuk fa vagy habtégla. Mennyibe kerülhet mindenestől egy ilyen házat felépítrni?
Az unokaöcsém készítette a tervet az iskolába de nekem nagyon megtetszett az egész és szeretném tudni hogy vajon mennyibe kerülne. Minimum mennyivel kell számolni? Persze tudom hogy felső határ aligha létezik, de alsó hangon kb mennyi lehet?
Itt a rajz:
18
Nem. A kamra a mostani otthonomban még nagyobb is mint egy szoba, mert pince is egyben. És elfér benne a sok polc meg 4 fagyasztó.
Pénzért bárki megcsinál bármit ;)
19
Fogd vissza magad. És ne törődj az én pénzemmel. Nem a te dolgod.
20
Lehet hogy neked nem tetszik. Nekem pont a tágassága tetszik és az, hogy mennyire elegáns hogy a nappali meg a másik ebédlő, ami a legfelső emeleten van, úgy van pozícionálva hogy a vendégeknek a legjobb kilátása legyen (természetesen azon a helyen ahova én szeretném építeni).
Garázs kisebb mint az ebédlő? A kazánház viszont akkora mint egy lakószoba? Kazánfűtő legények laknak majd ott? A vizes helyiségek össze-vissza szétszórva. Mindenütt víz meg csatorna csövek fognak kanyarogni.
A földszinti konyhából hogyan fog felkerülni a vasárnapi ebéd a 2. emeleti hatalmas ebédlőbe? Jól kicombosodik lépcsőzéstől az a szegény háziasszony.
1. és 2. emeleten óriási közlekedők, teljesen kihasználatlan, a szobák viszont ránézésre kicsik.
Annyi nyílászáróval van teleszórva, amit normál esetben 3 házra lenne elég.
Méltányolandó az igyekezet, de ebben a formában lakhatatlan az alaprajz.
22
Garázsnak elég egy 4*4 tér. A mostani házában még kisebb is.
A kazánházban kell tárolni egy csomó fát, ezen kívül én 3 fajta bojlert használok, hogyha az egyik nem működik (el veszik az áramot például) akkor tudjam használni a másikat. Így van beszerelve a rendszer. Az egyik villannyal működik, a másik gázzal, a harmadik pedig fával. Télen pedig javarészt fával tüzelek amúgy is. Ez így van a jelenlegi otthonomban is.
A vizes helységek pont egymás alatt vannak, nem össze-vissza. Nem figyelted meg elég jól.
Sehogy nem fog felkerülni a 2. emeletre. Azért van a lenti, kisebb ebédlő. A felső azt a célt szolgálja, ha vendégek vannak.
Sokkal tágasabb, elegánsabb és jó a kilátás.
Nyílászáró? Az ablakokra gondolsz? Az ablakok tájolás (ahol van) a természetes fényt szolgálják illetve a kilátást. Csak ott vannak, ahonnan a kilátás szép, kellemes és ahonnan elegendő fény jön. Hátul épp azért nincs csak azok a picik, mert a kilátás nem szép és fény is kevés van.
Mindenki szerint borzasztó ez az alaprajz, nyilván az is.
Egy iskolás gyerektől, 0 tudással ennél nem várunk többet.
Azonban egy felnőttnek, akinek van erre 100 milliója, több esze is lehetne.
Mutasd meg egy építésznek!
Egy sem fogja a nevét adni ehhez.
24
Miért ne ennének a vendégek? Miért ne lenne nagyobb autó? A jelenlegi Volkswagenem is 3 m hosszú.
Tűzifának fedett hely. Nem összkomfortos. 4 fal.
25
Nem kell tetszedjen senkinek. Nem te kell benne lakj. Sem az építész. És van aki megcsinálja majd a tervet, ha arról van szó. Abszolút semmi probléma nincs a házzal. Mindennek van bőven elég nagy hely, tágas és verőfényes. Ha valakinek nem tetszik, ez van.
A gyerek munkája pedig engem lenyűgözött. A ház egy villára, egy kúriára emlékeztet engem, a hatalmas tér és a nagy méretei miatt. Egy 16 éves gyerektől szerintem szép munka. Itt-ott lehet változzatnék rajta, de amúgy nekem nagyon tetszik.
Teljesen életszerű, hogy akinek van pénze 100 milliós 3 szintes házat építeni, annak 1 darab mini autója van.
Nincs azzal baj, ha egy gyerek alaprajzokat készít, de ne essünk túlzásba, nem véletlenül kötik felsőfokú végzettséghez a tervezői jogosultságot.
"És van aki megcsinálja majd a tervet, ha arról van szó."
Igen, sajnos van. Lelkiismeret nélküli kóklereknek hívják őket. Szemrebbenés nélkül rátesz bármit a tervlapra, amit kérnek tőle. Hogy az a valóságban működésképtelen? Őt aztán hol érdekli? Ügyfél ezt kérte. Ja hogy főorvos úr nem ért az ergonómiához, statikához, gépészethez? Az ő baja.
Ezek a tervezők a szakma legalja, de menj csak hozzájuk, nagyon mézesmázosak lesznek, imádják az ilyen palimadarakat.
27
Tehát szerinted ez a mérvadó? Hogy kinek milyen autója van? 😂 Röhej amit mondasz.
Amúgy nem 1,hanem 3 autónk van. Egy Suzuki Vitara terepjáró, de azt csak az erdőben használjuk. Nekem van a Volkswagenem és a feleségemnek egy Renaultja. Meg vagyunk elégedve, nem kell nekem Audi. Elég szomorú ha valaki erre megy.
"Igen, sajnos van. Lelkiismeret nélküli kóklereknek hívják őket. Szemrebbenés nélkül rátesz bármit a tervlapra, amit kérnek tőle. Hogy az a valóságban működésképtelen? Őt aztán hol érdekli? Ügyfél ezt kérte. Ja hogy főorvos úr nem ért az ergonómiához, statikához, gépészethez? Az ő baja.
Ezek a tervezők a szakma legalja, de menj csak hozzájuk, nagyon mézesmázosak lesznek, imádják az ilyen palimadarakat."
Ez ugyanakkora röhely 😂 mert nem mindenki úgy gondolkozik mint te és nem mindenki ért veled egyet, ezeket a személyeket leírod.
Szerintem meg pont az az igazi mérnök, aki azt csinálja meg neked amit kérsz tőle. Nem ahogy ő szeretné.
Nekem is amikor a házat fedtük, jött a pasas azzal, hogy szürke cserepet tegyünk, mert az nagyon jól megy a fehér fallal, és hogy tetőtéri ablakokat tegyünk, ne erkélyt csináljunk, mert neki úgy jobban tetszik. Megmondtam hogy nem az ő háza és vagy úgy csinálja ahogy én mondom, vagy keressen máshol munkát. Az én pénzemet arra költöm és úgy ahogy én akarom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!