Mennyibe kerülhet ezt alsó hangon megépíteni?
Tegyük fel olcsó alapanyagból, mondjuk fa vagy habtégla. Mennyibe kerülhet mindenestől egy ilyen házat felépítrni?
Az unokaöcsém készítette a tervet az iskolába de nekem nagyon megtetszett az egész és szeretném tudni hogy vajon mennyibe kerülne. Minimum mennyivel kell számolni? Persze tudom hogy felső határ aligha létezik, de alsó hangon kb mennyi lehet?
Itt a rajz:
:D A fának az ára ebben az évben tényleg annyira elszállt, hogy elképesztő. Világpiaci ára van, szóval igen, mindegy honnan, kitől veszed! Májusban számolgattam, hogy mennyibe kerül egy hozzáépítés, akkor 514 ezerre jött ki, de csak októberben tudtam nekiállni a dolognak, októberre ez az összeg 640 ezer lett! Az OSB ára vetekszik a bútorlap árával, pedig az OSB gyak. hulladékból van! A könnyűszerkezet nem olcsóbb! Nem olcsóbb, ha azt szabvány szerint építed. Amerikai szabvány szerint, mert hogy magyar szabvány erre tudomásom szerint nincs, és ennek okán rengeteg cég áll neki úgy építeni könnyűszerkezetet, hogy arra a szerkezetre még laikusként is rossz ránézni! A könnyűszerkezetnek az az előnye, hogy vékonyabb fallal tudod elérni ugyanazt a hőszigetelőképességet, ill. további (sőt talán a legnagyobb) előnye az, hogy szárazon építesz, azaz nincs száradási idő, ettől jelentősen felgyorsul annak építése!
Amúgy meg 1. nem tudjuk a méretet, így nehéz válaszolni.
2. ha tudod a méretet, akkor Te is tudsz számolni, ami több órába is beletelik, mire kapsz egy számot, úgyhogy kérésnek ez túl nagy, hogy tegye meg helyetted valaki ezt! Én is több órára leültem számolni, mennyibe kerül majd a hozzáépítés és az semmi ehhez az épülethez képest! Te vagy én, mint laikus is ugyanúgy számolunk, mint egy szakember. Megvan a falak mérete, tudvalévő mennyibe kerül egy tégla, ami 500-700 forint között mozog, egyébként a "habtégla" ára közelít a 700 forinthoz, kiszámolod mennyi kell 1m2-be, azt felszorzod a számolt m2-el. Falazóhabarcsnál is lehet tudni annak kiadósságát, azzal is tudsz számolni, ahogy vakolóanyagnál is. Tetőszerkezet szabványosságának utána tudsz nézni, így tudod hány gerendára van szükség, tudod milyen tetőt képzeltél el, így tudod mennyi épületfára lesz szükséged. Az is kiszámolható! Tudod mekkora a tetőfelület, ebből tudod számolni a cserepek számát stb. Alapot tudod mekkora, utána tudsz nézni annak egy alapnál mi az elvárás, hogy épül jól, abból tudsz m3-t számolni, alapozáshoz megtudod nézni milyen arányban kell keverni a betont, és azt is, hogy m3 betonhoz miből mennyi kell, ezt is feltudod szorozni, így megkapod annak árát!
Általánosan elmondható, hogy kb. 400 ezer/m2-el lehet számolni, ha elég ennyi infó neked ahhoz, hogy nagyságrendileg tudd az épület árát!
Szerintem egy építész sem tervezne egy ilyen házat.
Ez egy katasztrófa.
Egyáltalán, minek 3 emelet?
Nem láttál elég 2-3 szintes házat, ahol a 60 pluszos szülők maradtak csak?
12
Még szerencse hogy nem kértem a véleményed mert nem érdekel 😌
Hogy jönnek ide szülők? Mi a baj az emeletekkel? Nekem tetszik ez az elképzelés és ennyi. Nem kell tetszedjen neked is.
látszik, hogy ez csak álom, mert akinek erre pénze lenne, az ilyen hülye elrendezésbe nem vág bele.
40nm/szint :D
Ez egy normális egyszintes háznak menne el, 2 szintes ház minimum 160nm körüli.
14
Nekem tetszik az elrendezés. Nagyon elegánsnak és tágasak tartom.
Nem 40 nm/szint. De a számolás ahogy látom nem az erősséged. Csak a 4 szoba egy emeleten 64 nm, de nem baj, neked elnézem. Tehát 1 emelet kb 64+40= 104 nm kb. Túl okos vagy hogy bármit is szóljak neked.
Ja, bocs, benéztem, úgy olvastam, mintha te írtad volna a 112 nmt.
De akkor is hülye elrendezése van, akkor már a háló lenne a II. emeleten, ne a nappali meg ebédlő. Mondjuk az már részletkérdés, ha felülépül
Épp ez a különlegesség engem hogy nem a megszokott sablonos elrendezés hanem valami új.
Ráadásul a nappaliból lenne így a legszebb kilátás.
De mint mondtam ez nem több csak egy terv ami tetszik nekem. Egyelőre.
Ez nem új elrendezés, ez egy gyereknek az iskolai feladata.
Szoba méretű mosdók meg kamra? Ez valami vicc?
Minek kettő ebédlő? Majd az alsó szintről viszed fel a felsőre az ennivalót?
Közlekedők is hatalmasak, sokat hasznos helyet foglalnak.
Minek 3 szint? Ehhez jönnek a szülők. A 80-as években nagyon sok 2-3 szintes ház épült, hogy majd ott maradnak a gyerekek. Nagyon kevés esetben történt ez meg, a két öreg szülő maradt egy ehhez hasonló hodályokban.
Sok értelmét nem látom.
A legjobb elrendezés a négyzet alaprajz, ezt követi a téglalap, az ilyen sokszög nagyon nem szerencsés.
De mutasd meg egy építésznek, aztán írd le, mit mondott! Egy sem tervezné ezt meg neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!