Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Miért kezdett el "kürtölni" a...

Miért kezdett el "kürtölni" a WC-nk?

Figyelt kérdés

Kb 7-8 éve lakunk már a saját építésű családi házunkban, de mostanában, kb két hónapja néha lehúzás után hajókürtre emlékeztető hangot ad ki az egyik WC. A videót kb 3 hete csináltam, de azóta már egyre hosszabbak, és hangosabbak ezek a hangok. Ma megdőlt a rekord: fél percesnek mértünk egy hangot.

Az lenne a kérdésem, hogy ezt mi okozhatja, és hogy hogy lehetne kijavítani, kihez fordulhatnánk a problémával? Válaszokat előre is köszönöm.

Videó(remélem lejátsza, mert nekem nem akarta):

[link]

2021. okt. 10. 21:14
 1/7 anonim ***** válasza:
54%

Lejátsza a videót, csak sokáig kell várni, hogy betöltse.

Honnan jön egyáltalán a hang? Nem a tartályból? Mert pl a kikopott csapok szoktak ilyesmi hangokat adni.

2021. okt. 10. 21:35
 2/7 A kérdező kommentje:
Szinte beazonosíthatatlan a hang forrása, mert minden remeg tőle mintha legalább a sátánt szabadítottuk volna a világra... De talán a tartályból jön
2021. okt. 10. 21:38
 3/7 anonim ***** válasza:
38%
Ha beleöntesz a WC-be egy vödör vizet akkor kiderül ;)
2021. okt. 10. 21:44
 4/7 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem ez a hang az elzárószelepből jön, mivel pont a feltöltődés utáni másodpercekben hallatszódik. Sajnos a videóból nem érzékelhető a tér, hogy pontosan honnan jön a hang, de ez a tippem. Ha így van, akkor meg lehet próbálni vízkőteleníteni a szelepet, de esélyesebb, hogy cserélni kell.
2021. okt. 10. 21:50
 5/7 anonim ***** válasza:
86%

A tartály feltöltő szelepe vagy az elzáró csapja elvízkövesedett és ezért amikor már majdnem föltöltött és lassul a vízáram akkor az áramlás lecsökkent benne pont annyira, hogy az általa keltett kavitáció a csőrendszer saját frekvenciájának felel meg. Ez zengeti be a csövet vagy a tartályt.

Első körben próbáld az elzárócsapot jobban kinyitni, vagy esetleg kicsit elzárni. Vagy az úszót feljebb állítani, hogy magasabb vízoszlopnál kezdődjön a zárás.

Ha nem segít akkor cseréld ki vagy tisztítsd meg a feltöltő szelepet és az elzáró csapot.

Meg a falban vezetett csőrendszer sincs megfelelően lebilincselve. Azt is érdemes lenne több ponton stabilan rögzíteni, akkor annyira megnőne a saját frekvenciája, hogy nem tudna berezegni.

2021. okt. 10. 22:02
 6/7 anonim ***** válasza:
62%
Nem biztos, hogy a wc a hibás, lehet egy tök más ponton van a hiba a rendszerben. Nálunk a meleg víz csinálta ugyan ezt, bármely csap ha nyitva volt, de nem tulajdonítottam neki túl nagy jelentőséget. Aztán egyszer csak nem múlt el amikor elzártam, akkor néztem jobban utána a dolognak és az egyik csapból kis sugárban folyt a víz. Elzártam, abbamaradt. Megnyitottam egy másikat, megint elkezdett búgni és folyt a rossz csap megint, pedig nem értem hozzá. Kicseréltük, megszűnt a búgás. Szóval lehet máshol van a gond, nézd át az egész rendszert, hogy búgás közben nem folyik-e valahol máshol.
2021. okt. 10. 23:15
 7/7 anonim ***** válasza:
69%
Amikor a fejszelep kinyit, akkor a rendszerben leesik a nyomás, majd amikor a tartály megtelik vízzel, akkor lassan elzár és növekszik a nyomás. A fejszelepben lévő rúgó ilyenkor enged egy picit, és annak van ilyen hangja. Ki kell takarítani. Még egy kérdés? A sarokszelep teljesen nyitva van? Van központi nyomáscsökkentő felszerelve? Mekkora a víznyomás felétek?
2021. okt. 11. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!