Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan rendezzem le a szüleimm...

Hogyan rendezzem le a szüleimmel azt, hogy mi még nem szeretnénk világgá kürtölni hogy baba lesz?

Figyelt kérdés

Nekik rögtön elmondtuk, amint megtudtuk, de megkértük másoknak még ne mondják, mert a 12. hétig várni szeretnénk, amíg nagy a kockázat. Azóta nem hagynak békén, hogy ők rögtön elmondták az övéket, és nem kell negatívan gondolkozni, és hogy ők már úgy elmondanák. Ma is összevesztünk ezen, már úgy vagyok vele, hogy azért sem szeretném ha elmondanák, hogy hadd legyen meg a saját álláspontunk. Most amúgy a 11. hét elején vagyunk, barátok, rokonok tudják, de pl. anyukám kollégáinak még nem kötném az orrára. Tiszta rossz hangulatom van emiatt az összeveszés miatt, úgy kezelnek mint egy ufót, mint ha csak mi nem akarnánk világgá kürtölni, pedig szerintem ez általános szokás.

Ti hogy kezelnétek a helyzetet?

2011. máj. 29. 11:06
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Az előző babánál mi is megkértük a szülőket, hogy ne rakják még ki a hirdetőfalra. Kb. két óráig tartották magukat az ígéretükhöz, aztán jött a sajnálkozás, hogy ne haragudjunk, de nem tudták titokban tartani. Nekem is állati rosszul esett, onnantól nem szívesen számoltam be semmiről a terhességemmel kapcsolatban.

Most várjuk a kistesót, és a 14. héen mondtuk csak el a családnak. Így kaptunk néhány nyugodt hetet.

2011. máj. 29. 11:12
 2/17 A kérdező kommentje:

Igen, a következőnél mi is várni fogunk, de most már nem tudom visszacsinálni az időt, azt gondoltam, nekik is egyértelmű ez a dolog. De nem az. És ma már ordítozássá fajult a dolog- apukám ordítozott, hogy egész gyerekkorában arra kellett figyelnie hogy mit mond, most már nem akar erre figyelni hogy mit szabad mondani és mit nem, és a jó hírt meg kell osztani, stb.

Azért is kinevetnek hogy nem eszem kolbászt toxoplazmózis miatt. Nem fogadják el, hogy máshogyan szeretnénk csinálni mint ők csinálták. És ennek hangot adnak.

2011. máj. 29. 11:16
 3/17 anonim ***** válasza:
Én sem akartam elmondani, de ebből nem is volt vita, mert ez így természetes, hogy 12. hétig ne mondjuk el, még munkahelyen is csak 13. héten mondtam el. Azt, hogy Te sem szeretnéd meg kell, hogy értsék és ennyi. Nincs ezen mit vitázni, ez a Te döntésed senki másé, ha Te így döntöttél ezt mindenkinek tolerálina kell. Megmondanám, hogy ez nekem így megnyugtató és ezt legyenek szívesek elfogadni, mert Neked ez rosszul esik, hogy Ők ezt nem érik meg és nem tudják elfogadni. Még egy hetet ki kell, hogy várjanak. Jó egészséget!!
2011. máj. 29. 11:18
 4/17 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Ezt én természetesen elmondtam már így szép szóval az elején. Hát ez a vége.
2011. máj. 29. 11:22
 5/17 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Sajnos ehhez hozzá kell edződnöd, nagyon sokszor fogják még úgy érezni, hogy Ők jobban tudják, mi a helyes. És a következőként csinálom: Mindig meghallgatom a véleményüket, sok mindent hasznosítok is belőle. De mindig kiállok a döntésem mellett. Most pl. anyósom és anyukám kitalálta, ha megszületik a baba, 1-1 hétre elviszik magukhoz a 2 évesemet, hogy nekem könnyebb legyen. Tudom, hogy a jó szándék vezeti Őket, de én ezt nem szeretném, és ezt azonnal tisztáztam is velük. Neked is ezt a fajta határozottságot kell megtanulnod, hátha egy idő után elfogadják, hogy a te gyerekedet érintő kérdésekben te döntesz, de szívesen várod a segítségüket, tanácsaikat. Mert fő az egyensúly!
2011. máj. 29. 11:26
 6/17 Alinaaa ***** válasza:

Anyósoméknál beindult a forró vonal, amint megtudták(nagynénik, unokatesók, keresztszülők...) Mindenki előbb tudta, mint a saját apukám. Először zavart.

De gondolj bele, ha 20 ember örül veled, nem nagyobb az az öröm? A nagyszülők meg mindig büszkélkedni fognak, mindent szétkürtölnek:)

De mondjuk ha előre szóltál hogy ne adják tovább, tiszteletbe kéne tartani. Som mindent lehet itt olvasni, hogy időbe a lábadra kell állni:)

2011. máj. 29. 11:27
 7/17 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat és tippeket!

Egyébként húsz ember már együtt örül velünk :)(rokonok szűk baráti kör)

De a az egész falut, ha lehet még kihagynám... nem az ördögöt festem a falra, a doki is szólt, hogy azért még nem híreszteljük.

És tényleg az van bennem, hogy ezt hadd döntsem el én, hogyan látom jónak. Az a baj, hogy úgy látom nem fogom tudni meggyőzni őket, mert meg vannak győződve a saját igazukról... egyébként tényleg nem mondták el, csak engem nem hagynak a kritikájukkal, hogy miért kell így lennie.

A mai vita onnan robbant ki egyébként, hogy már a múlt héten rájuk hagytam, ha akarják mondják akinek akarják. (a saját akaratom ellenére a béke kedvéért)

Ma a nagyszüleimnek jelentettük be a hírt, és hozzátettem, még egy-két hétig nem publikus. Erre apukám rögtön közölte, hogy miért nem, nyugodtan mondják csak akinek akarják. Na hát ezt én megjegyeztem azután később, hogy kérem, hadd döntsem el én, mit mondok kinek. Na innen jött az ordítás a negatív gondolatokról, és hogy ők hogy csinálták, stb, stb.

2011. máj. 29. 11:39
 8/17 A kérdező kommentje:
Hozzátenném, hogy egyébként jófejek, és jó a viszonyunk velük. Legutóbb az esküvőnk váltott ki hasonló indulatokat, hasonló okokból. Amiről meg vannak győződve, annak úgy kell lennie.
2011. máj. 29. 11:46
 9/17 anonim ***** válasza:

Láttam egy filmet, talán a középkorból itt maradt szokás. Szerintem ósdi elavult babona. Igazuk van a szüleidnek. persze ha te hiszel ezekben tiszteletben tarthatnák, hogy vannak olyan emberek, akik hisznek ilyenekben.

És ezen veszekedni, mit fogtok csinálni később, ha már valóban komoly dolgokról lesz szó, mit mikor egyen a gyerek, mit hogyan csináljon... Szerintem elindultatok egy rossz úton, tisztázni kéne a viszonyokat, mert így bele fogsz bolondulni az egészbe. Mert jönni fog, a mi időnkben már szalonnát evett a gyerek két hónaposan a tied miért csak anyatejet kap. És a többi, miért van rajta sapka, miért nincs rajta sapka...

Ajaj nem irigyellek, ha már ebben nem tudtok békességre jutni és már most rossz hangulatod van. és még csak a 11 hét.

2011. máj. 29. 12:05
 10/17 anonim ***** válasza:
Mi az hogy a középkorból itt maradt szokás? Napjainkban is az első 12 hét a rizikós, és nem tudom ki hogy van vele, de elég baj elveszíteni egy babát, nem kellenek még sajnálkozó pillantások, megjegyzések is utána. A nők általában önvédelemből nem beszélnek korábban a terhességükről.
2011. máj. 29. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!