Hogyan rendezzem le a szüleimmel azt, hogy mi még nem szeretnénk világgá kürtölni hogy baba lesz?
Nekik rögtön elmondtuk, amint megtudtuk, de megkértük másoknak még ne mondják, mert a 12. hétig várni szeretnénk, amíg nagy a kockázat. Azóta nem hagynak békén, hogy ők rögtön elmondták az övéket, és nem kell negatívan gondolkozni, és hogy ők már úgy elmondanák. Ma is összevesztünk ezen, már úgy vagyok vele, hogy azért sem szeretném ha elmondanák, hogy hadd legyen meg a saját álláspontunk. Most amúgy a 11. hét elején vagyunk, barátok, rokonok tudják, de pl. anyukám kollégáinak még nem kötném az orrára. Tiszta rossz hangulatom van emiatt az összeveszés miatt, úgy kezelnek mint egy ufót, mint ha csak mi nem akarnánk világgá kürtölni, pedig szerintem ez általános szokás.
Ti hogy kezelnétek a helyzetet?
én a fejükhöz vágnám, így nyersen, hogy ha elvetélek, lesz kedvük ahhoz, hogy az egész falu rajtuk sajnálkozzon?
Egyébként nagyon sajnállak, és bocsi, hogy ezt mondom, de nagyon buták voltatok, hogy elmondtátok, remélem, hogy a szüleid hozzáállásából tanultatok, és legközelebb kétszer meggondoljátok, hogy mit mikor mondtok el nekik (pl. a gyerek nevét). Én a mai napig sokmindent nem mondok el a szüleimnek, mert semmi kedvem hozzá, hogy kiokosítsanak. Például 3 év után tudták csak meg, hogy a férjemnek saját cége van. Ammondó vagyok, hogy amit nem tudnak, nem fáj neked:)
Ezt a helyzetet már úgyis ellőttétek, még 6 napért nem sok értelme van veszekedni. Legközelebb legyetek okosabbak:)
Kedves utolsó, ezt a mondatot kb így szó szerint mondtam nekik, erre a válaszuk az volt, hogy ne csak a mások véleményével foglalkozzak, mert boldogtalan leszek. Abban is van ráció, amit ők mondanak, és már nem is erről a kérdésről és a 6 napról van szó, hanem arról, hogy megijedtem, később mikben nem fogunk egyet érteni, és ez milyen nehéz lesz.
Egyébként ez nem középkori babona, a modern orvosom is mondta- a kérdezésem nélkül- hogy ne terjesszük még a hírt... azért 20 százalék nem elenyésző... persze, tudom már sokkal kevesebb, mert az elején 20 százalék, és igazából tényleg nem is érdekel már hogy ki tudja, ki nem, mert sokkal lényegesebb az, hogy nem tudunk dűlőre jutni, és az egész napom hazavágva.
A gond az, hogy a szüleid nem tisztelnek téged, az állapotodat, a testedet, a döntéseidet! Erről nem ártana egyszer egymással beszélni, csak úgy általánosságban. Arról, hogy nem a birtokuk vagy, akivel azt tesznek, amit akarnak, hanem a felnőtt lányuk. És ha a jövőben is ennyire megbízhatatlanok lesznek, akkor sajnos te sem fogod az életed történéseit velük megosztani.
Én úgy gondolom, hogy a szeretet jele a kölcsönös tisztelet is! A gyerek anyja te vagy és nem ők. A felelősség a tiéd és nem az övék. Fontos, hogy a szerepeket már az elején tisztázzátok, mert különben tönkremész bele a gyerekkel együtt.
13.07-es vagyok megint. Amit mondtál, csak megerősít abban, hogy legyen eszetek és többet soha semmit ne mondjatok el nekik előre, se azt, hogy fogjátok hívni a kicsit, se azt, hogy mikor mit vásároltatok neki. Ha mondanak valamit, pl. hogy Habakuknak nevezzétek a gyereket, hagyjátok rájuk és kész, bólogassatok lelkesen.
Tudom, hogy magamat ismétlem, de - úgy látom, a ti helyzetetekre különösen érvényes lesz: Amit nem tudnak, nem fáj nektek:)
Szerintem, ha látják, hogy nem avatjátok őket bele a saját magánéletetekbe, előbb-utóbb visszafognak a rámenősségből.
Amit nem tudnak,azon ugye nem is pörögnek! Kb nálunk is ez volt a helyzet, annyi különbséggel, hogy én nem voltam hajlandó senkinek elmondani a 12 uh-ig, csak a férjem és én tudtuk a kis titkunkat, nem babonából, hanem azért mert úgy éreztem nekem kell ez az idő, hogy felfogjam mi történt velem, és ne bombázzanak hülyébbnél hülyébb kérdésekkel pl. 6 hetesen, hogy fiú-e vagy lány...meg ruhák, babakocsi...majd szépen minden alakul. Attól, hogy úton útfélen megállítanak és kérdezgetnek, még nem fog gyorsabban kialakulni bennem az "anya".
És nagyon jó volt az a pár hét, amíg csak ketten tudtunk róla. Éjjel- nappal a netet bújtam, ovastam, tájékozódtam, hiszen sosem voltam még terhes. De ez nem azt jelenti, hogy mindenféle "jó" és "hasznos" dolognak örülnék a terhességgel és gyermekneveléssel kapcsolatban.
A helyzet ugyanez volt a név kiválasztását illetően is. Nem akartam, hogy az ismeretlenek és az ismerősök úgy érezzék, nekik kell nevet adni a mi gyerekünknek. Előálltunk egy fiú és egy lánynévvel, és kész! Ennek ellenére még mindig akad olyan, aki tanácsot szeretne adni, hogy hogyan nevezzük...
A mi esetünkben kicsit nehezebb lett volna eltitkolni szüleim elől a 12. hétig, mivel egy udvarban lakunk, gyakran találkozunk.. nem magyarázkodhattam volna mindig hogy már nem iszom egy korty alkoholt sem, csak úgy reggelente hányingerem van, jajj most épp nem emelek, stb..
Meg úgy gondoltam, ők eléggé közel állnak hozzánk hozzánk hogy megosszuk velük a jó hírt... nem láttam előre mi lesz a folytatás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!