Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Miért ilyen buták a szakemberek?

Miért ilyen buták a szakemberek?

Figyelt kérdés

Nemrég fejeztük be az építkezést, a végére konkrétan azt hittem, elvisz a szívroham a sok stressztől és sírástól. Nem generálos épített, mi magunk szerveztük össze a szakembereket ajánlások alapján - csak olyat hívtunk, akinek a munkáját is láttuk -, de így is tiszta szerencsétlenkedés volt az egész.

Onnantól kezdve, hogy elszámolták az anyagszükségletet, nem jól mértek fel, rosszul építettek be dolgokat, rossz megoldásokat alkalmaztak, állandóan könyörögni kellett, hogy egyeztessünk már, mindent nekünk kellett átnézni és szólni,hogy mi nem jó, egy szerződést vagy egy számlát nem tudtak sokan normálisan kiállítani... mindenben utána kellett dolgozni, sok mindent javítani, azóta is jönnek ki hibák.

De egyszerűen olyan értetlenek és hülyék voltak ezek a munkások, minden összekókánykodtak, szerintem egyetlen olyan lépése nem volt az építkezésnek, ami első körben tisztességesen meg lett volna csinálva.

Én nem értem, ez a munkájuk 20-30+ éve, hát hogy lehetnek mégis ilyen értetlenek és bénák????

2021. máj. 28. 09:32
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:

"Ha nincs lóvé akkor ne kezdj el építkezni..."

Volt lóvénk, mert csak 2 millió forint hitelt vettünk fel a befejezéshez, de nem hiszem, hogy ilyen árak és fizetések mellett nagyon csodálkozni kelll rajta, hogy valakinek számít 10-12 millió forint. Hát basszus, nem egy karton sör áráról beszélünk. Nekünk nem fért volna még bele ennyi hitel.

A generálosok elcseszett, félbehagyott munkáival meg ugyanúgy tele vannak az építkezős fórumok.

2021. máj. 28. 12:23
 22/37 anonim ***** válasza:

" Az emberek javarészének itthon ez egy egész életnyi munkája és spórolása"

Mindenki addig nyújtózkodjon míg a takarója ér. Lehet neked életed munkája ennyi pénz, valaki meg kiköhögi zsebből 4-5 év után.

2021. máj. 28. 12:31
 23/37 anonim ***** válasza:
10 millió forint havi törlesztője most 65 ezer forint, amit lehet végig fixáltatni, hogy biztosan soha ne változhasson a törlesztőrészlet a futamidő alatt.
2021. máj. 28. 12:32
 24/37 A kérdező kommentje:
Kedves 22-es, egyébként feltűnt, hogy nem ezt volt a kérdés? :)
2021. máj. 28. 12:33
 25/37 anonim ***** válasza:

Olvasva a kérdésedet nem értelek kérdező, sírsz hogy milyen nehéz a volt szakmunkásokkal, pont erre való a kivitelező generál, de azt meg nyélből elutasítod. Egy burkoló nem egy szobában csücsül és várja hogy a csőszerelőd befejezze a fürdőt aztán rohanhasson hozzád 2 fillérért megcsinálni.

De szerintem ha végigvittél volna egy építkezést akkor tudnád a választ a kérdéseidre, innen látszódik hogy a kérdés teljesen kamu.

2021. máj. 28. 12:42
 26/37 anonim ***** válasza:
100%
Bocsánat a 2 forintot nem mindenkire érttettem és dicsérendő ha valaki tényleg nem 100% hitelből építi a házat. De számtalan olyan ember van hogy megyek az építkezésre szigetelés nincs még a házon a gépészetből alig van meg valami de belül a legkisebb részelte is a dolgoknak több milliós dizájn cuccok (üvegajtó, lebegő lépcső, gránit konyhapult stb.) majd mikor azt mondod, hogy a fűtési rendszer összehozása úgy hogy tényleg kiszolgálja a dolgokat mondjuk 1-2 millió forint vagy egy gáz bevezetés hosszan földárokba 100-300ezer forint akkor meg sírnak, hogy mennyi pénz ez jézusom nem tudják ezt kifizetni lehet én nekem rossz az álláspontom de azt mondom, hogy a házamban először a komfort legyen olyan, hogy ne fázzak ne kelljen sokat várnom a melegvízre rendes tető rendes szigetelés és csak utána a dizájn ajtó dizájn lépcső ha marad rá termesztésen ez nem 100% de sajnos a tapasztalatom azt mutatja, hogy az embereknek az a fontos ami látszik amit lehet mutogatni a szomszédoknak, rokonoknak ami meg nem látszik az sokszor le van szarva
2021. máj. 28. 12:44
 27/37 anonim ***** válasza:
52%
Itt már csak az maradt, aki végképp nem tudott megtanulni egy nyelvet sem, vagy nem volt elég jó ahhoz, hogy külföldön dolgozzon. A szakemberek menekülnek mindig először.
2021. máj. 28. 12:45
 28/37 anonim ***** válasza:
14: Ezt a műszaki ellenőr-dolgot hogy kell, kifejted, kérlek?
2021. máj. 28. 18:34
 29/37 anonim ***** válasza:

21: Ez a szerencse már csak ilyen. Mi is voltunk úgy, hogy újra kellett volna vakolni egy szobát lakástűz után, és égen-földön nem találtunk senkit, aki vakolni tudott vagy akart volna, és gipszkartont húztak inkább fel. És utána hónapokkal meg szinte csak kőműves, kézi meg gépi vakolás hirdetésekkel találkoztunk.:)

De hát nem várhatott a dolog több hónapot, évet, mert lakni kellett azt a lakást. így is több hónap munkánkba beletelt, mire találtunk valakit, aki jónak ígérkezett.

Én a te esetednél is csak annyit tudtam volna még pluszban tenni, hogy ha valaki nem ír egy jó szerződést, akkor nem kapja a munkát. Mert akkor nem lehet a minőséget számonkérni rajta hivatalosan.

2021. máj. 28. 18:38
 30/37 anonim ***** válasza:

27: De emiatt meg felment a szakmunka ára itthon is, már nagyon is jól meg lehet élni belőle.

Pl. "kismunkákra" van egy piaci rész. Ha feljössz Pestre és 8-10-ért vállalsz kismunkát, ami pl. 1-2 konnektor arrébb tétele, 1-2 kicsi vakolathiba javítása, és közben hotelban laksz, napi 7 órát dolgozol és havi 15 napot vagy itt, akkor megvan a havi 500 nettód csak ezekből.

Évek óta semennyiért nem jön ki ezekre senki ugyanis.

Minden másért is elkérhetsz szép pénzt, mivel szakemberhiány van.

Aki vízszerelő nálam volt, nem tud lenni alanyi ÁFA-mentes, mert bőven havi 1 M fölött keres.

2021. máj. 28. 18:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!