Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Miért ilyen buták a szakemberek?

Miért ilyen buták a szakemberek?

Figyelt kérdés

Nemrég fejeztük be az építkezést, a végére konkrétan azt hittem, elvisz a szívroham a sok stressztől és sírástól. Nem generálos épített, mi magunk szerveztük össze a szakembereket ajánlások alapján - csak olyat hívtunk, akinek a munkáját is láttuk -, de így is tiszta szerencsétlenkedés volt az egész.

Onnantól kezdve, hogy elszámolták az anyagszükségletet, nem jól mértek fel, rosszul építettek be dolgokat, rossz megoldásokat alkalmaztak, állandóan könyörögni kellett, hogy egyeztessünk már, mindent nekünk kellett átnézni és szólni,hogy mi nem jó, egy szerződést vagy egy számlát nem tudtak sokan normálisan kiállítani... mindenben utána kellett dolgozni, sok mindent javítani, azóta is jönnek ki hibák.

De egyszerűen olyan értetlenek és hülyék voltak ezek a munkások, minden összekókánykodtak, szerintem egyetlen olyan lépése nem volt az építkezésnek, ami első körben tisztességesen meg lett volna csinálva.

Én nem értem, ez a munkájuk 20-30+ éve, hát hogy lehetnek mégis ilyen értetlenek és bénák????

2021. máj. 28. 09:32
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
100%
én is adok árajánlatot, megkapom hogy túl sok... Ingyen meg nem fogok dolgozni. Aztán meg engem is hívogatnak hogy mégis menjek, mert akik találtak csak tönkretett mindent. Persze a rosszul elvégzett munkát macerás javítani (vagy bontani és újít csinálni) így azokat nem vállalom soha.
2021. máj. 28. 11:12
 12/37 anonim ***** válasza:

Én az olcsó és jó opciót választanám, nekem nem sürgős.:)

A gyors dolgok soha nem vezettek jóra és végül az összes javítgatás után, időben ugyanott tartunk.

2021. máj. 28. 11:12
 13/37 anonim ***** válasza:
#10-es vagyok a generálás építkezés se készpénz nagyon régóta működő generál cég elkezdte az építkezést majd megunta félbe hagyta mert volt közbe zsírosabb munka végül a lakó vette a kezébe maradtak a kivitelezők generál nélkül és az ügyfél azóta is jó munkakapcsoltba van velünk egyszer rákérdeztem, hát a céggel perre mentek és fizet a cég mint a katonatiszt de ha nem lett volna ilyen talpraesett az ügyfél ma sem lenne kész a háza.
2021. máj. 28. 11:13
 14/37 anonim ***** válasza:
89%

"azóta is jönnek ki hibák."

Neked kérdező egy jó generálkivitelező kellett volna és egy műszaki ellenőr.

2021. máj. 28. 11:14
 15/37 anonim ***** válasza:
17%

"Nekünk igazság szerint nem volt még 12 milliónk generálossal építkezni."

Ha nincs lóvé akkor ne kezdj el építkezni...

2021. máj. 28. 11:14
 16/37 mindentudó99 ***** válasza:
Nem mind egyforma. Nálam az ács ránézett a házra a tervrajzra kicsit osztott szorzott majd mondta írjam amit diktál. Úgy kiszámolta a faanyagot hogy tényleg csak a nyesedék maradt. A végén szólt hogy átverte magát 7-8 m2 el kevesebb m2-ert számolt munkadíjnak. De azt mondta ez az ő sara annyit fizetek amiben megeggyeztünk. Hihetetlen gyors és precíz munkát csináltak. Szóval vannak azért normálisak is. A kőművesem már nem ilyen volt. Ezt azt javítottam utána. Ő viszont olyan olcsó volt hogy ez nem is érdekelt.
2021. máj. 28. 11:24
 17/37 mindentudó99 ***** válasza:
45%
Egyébként nem értem egy generálkivitelező miért is garancia a kiváló munkára.
2021. máj. 28. 11:29
 18/37 anonim ***** válasza:
93%

Azt már megtanultam, hogy ha egy szaki folyamatosan a többi szakit ekézi és nem hajlandó teljes körű munkát végezni, az a későbbi reklamációkat akarja elutasítani azzal, hogy azt nem is ő csinálta.

Pl anyósnál a burkoló nem volt hajlandó rendbe rakni a falat burkolás előtt, csak az előkészített falra dolgozott.

A csempék felére nem rakott rendesen anyagot, kopogott mindenhol, gyakorlatilag tönkrevágta az egészet. Rögtön a kőművesre mondta a magáét, hogy szar a fal és azért kong a csempe. Meg lett bontva és pontosan látszott, hogy spórolt az anyagon és nincs is a csempék teljes felülete alatt ragasztó. Én perre vittem volna, de anyóséknak elég volt a munkadíj felét visszakérni. 4 évvel később már cserés az egész, mert repednek szét mindenhol. Ahogy engedi el magát a gyenge ragasztás, úgy kezd támaszkodni a többi csempére a súly, amit nem bír el. Kézzel le lehetne fejteni a földig.

Szomorú, hogy csak úgy lehet az ilyet kiküszöbölni, ha az ember figyel és jó előre kiokosítja magát. Nagy dumások ezek a szakik, a gyenge emberekre rádumálnak bármit, még azt is, hogy ők a hibások a kókler munkájukért.

Nálam a csőcserénél a szaki "csak" tolvaj volt. A maradék anyagot szépen bepakolta a kocsijába és hazavitte. Később kerestem rajta, mert kiszámoltam, hogy mennyi is ment el valójában. Az anyagok dobozát otthagyta, amin rajta volt a webshop neve. Ezt felhívtam, elmondtam ki vagyok és elkértem a rendelésről a számlát. Szó nélkül küldték, sejtették, hogy itt robbanni fog a bomba.

A szaki rendelt 100 méternyi ötrétegűt, berakott 30 métert, 70 métert meg lenyúlt. Több, mint 40%-kal több pénzt kért el anyagra, a maradékot meg elsikkasztotta.

Szakikám nem is tagadta, adott is vissza mindent, gondolom máshol is megcsinálja és ott nem fognak nyomozgatni. Ő volt megsértődve, miszerint mi kialkudtuk ezt az anyagdíjat és én elfogadtam. Eszembe nem jutott volna, hogy az anyagdíj alku tárgya lehet, hisz még azt is megbeszéltük, hogy számlát ad róla a végén. Nem tudom, hogy magyarázta volna ki a különbözetet. Elküldtem.

Az utódja sem volt 100%-os, de legalább nem lopott meg.

2021. máj. 28. 11:53
 19/37 anonim ***** válasza:
15. Ilyet ne merj írni, hogy valaki addig nyújtózkodjon, ameddig a takarója ér. Ma 10-20 millió önerővel vagy annyival se vesznek az emberek 100+ milliós házakat sokszor CSOK-ra, babaváróra, 60-80 millió hitellel megtámogatva. Neki ház kell és kész. Akkor is, ha amúgy nincsen igazából pénze rá, nem engedheti meg magának. Ő a fejébe vette és neki ez "jár".
2021. máj. 28. 12:09
 20/37 A kérdező kommentje:

"Sajnos az emberek nagyrészt szeretnének minőségi munkát de kettő forintért"

Te miről beszélsz? Egy szimpla 100 nm-es ház építési ára 35-45 millió+telek+közművek+tereprendezés, milyen két forintról magyarázol? Az emberek javarészének itthon ez egy egész életnyi munkája és spórolása, ilyen fizetések mellett mit lehet azon csodálkozni, hogy nem futja nekik 500 ezerért burkoltatni a fürdőt vagy 3-4 millióért cseréltetni a tetőt?

Senki nem két fillérért vár minőségi munkát, de azért lassan egy sz*r szaki is milliókat akar kérni a kókány munkáért, akkor ki tudja megfizetni a minőségit?

2021. máj. 28. 12:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!