Építési tervet készíthet-e valaki önállóan, szakemberek bevonása nélkül?
Sajnos nem lehet.
Az önkormányzatnál regisztrál tervező csinálhat ilyet.
Ha valamilyen baj történne,valakinek el kell vinni a balhét .
Persze hogy készíthetsz. Csak az építési hatóság nem fogadja majd el.
Áthidaló megoldás:
1. mint a hármas írja, vagy
2. te megrajzolod, a jogosultsággal rendelkező tervező leellenőrzi, és aláírja. Egy kisebb összeget fogsz spórolni vele.
Még olcsóbb megoldás: élj ún. Árpád-kori házban.
Egy építész-tervezetőt mindenképpen be kell vonnod, mert csak olyan neve szerepelhet a terveken, akinek van tervezői jogosultsága.
Természetesen vannak olyan "tervezők", akik némi pénz ellenében "átrajzolják", de én erősen nem javaslom az ilyet. Pénzleső kóklerek.
40-50 milliót fogsz rákölteni a házra, a kiadásod 1%-a lenne a tervezés. Tényleg hajlandó lennél szakember nélkül nekiállni egy olyan projektnek, amiben hosszú évek megtakarítása és még több hiteled lesz?
Én nem vagyok építész, de láttam már sok házat kívül-belül és annyira látszik sokon, hogy hasra ütés szerűen egymás mellé dobálták a helyiségeket vagy ész nélkül másoltak "típustervből", amivel csak az a probléma, hogy nincs két egyforma telek és ami egyiken működik, az a másikon pocsék használati értékkel bír.
Ezért lenne fontos egy igazi tervezőt fogadnod, mert hiába jó a kiviteleződ, ő nem fog szólni, ha berendezhetetlen lesz a nappali, sötét lyuk a gyerek szoba, szűk a lépcső.
"üvegfalú házat tervezni magadnak"
Lapostetővel!
MartiinMarcii! Hol vagy?
Visszasírlak! Hiányzik az a kifinomultság!
"Az önkormányzatnál regisztrál tervező"
Még jó, hogy ehhez semmi köze az önkormányzatnak! Ahogy az "engedélyezéshez" sincs.
"Vegyél tipustervet"
Gombhoz a kabátot?
Abból jó nem sül ki, ha valaki pont a lényegen akar spórolni.
Van az igyény, van a telek és vannak a "szabályok" amiket be kell tartani. ebből a háromból kell a lehető legjobbat kihozni. Egy adoptált típustervvel ez biztos nem jön össze. Már a "szabályok" és a telek is elég kompromisszumot idéz elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!