A magyar szakemberek és átlagemberek miért ennyire könnyűszerkezetes épület ellenesek?
Figyelt kérdés
2019. nov. 26. 19:26
1/20 anonim válasza:
Mert szakemberként pontosan tisztában vagyok vele, hogy mennyire hibás és rossz az egész rendszer, és ennek tetejébe milyen abszurd, banális hazugságokkal próbáják eladni azt (például a fantasztikus, A+ energetikai besorolással árulják, azt kihasználva, hogy a számítás nem tér ki a hőtároló tömegre, pedig mit sem ér a meleg levegő, ha ki kell szellőztetni azt - tehát teljesen téves a számítás).
Árban teljesen azonos a falazott szerkezettel (bár lehetne olcsóbb, ha akarnák, de most teljesen őrült a piac), értékben viszont jóval kevesebbet tud.
2/20 anonim válasza:
Mert nem vágyom egy papírházra normális falak helyett. Nem beszélve arról, hogy mi költözhet bele 🤪
3/20 anonim válasza:
Mert egy ház téglából épül nem kartonpapírból.
Egyébként az egyes korrekten leírta hogy miért.
4/20 A kérdező kommentje:
Egyes, kíváncsi lennék milyen fal típus az, ami szerinted nagyon jól tárolja a hőt és időtálló. Csak érdekel, mert elég meggyőzően írsz!
2019. nov. 26. 20:41
5/20 mindentudó99 válasza:
Használt könnyűszerkezetes olcsóbb mint a tégla. Nem véletlen. Sose lesz olyan időtálló mint a tégla. Így az értékét se őrzi úgy.
6/20 anonim válasza:
Minden tömör faltípus jól tárolja a hideget, ha kívülről szakszerűen le van szigetelve..
7/20 anonim válasza:
Szerintem mind a pórusbeton, mind a vázkerámia falazat jó. Nagyon oda kell figyelni a szakszerű kivitelezésre, kívül belül vakolni, nem csak ráragasztani a gipszkartont meg a hőszigetelést. A hőhidakat, kávákat szigetelni.
8/20 A kérdező kommentje:
Ja értem, azt hittem a vályoggal fogsz jönni :D
2019. nov. 26. 21:34
9/20 anonim válasza:
Mert ezek nem házak, csak háznak látszó tárgyak, jó esetben a kihordási idejük 20 év.
10/20 anonim válasza:
Nézz meg pár amerikai házfelújítós műsort. Összetákolt, össze-vissza foltozgatott borzalmak. Mindent szépen lefednek, leburkolnak, kívülről szép. De ami alatta van, az borzalom. És mik kerülnek elő a falak közül . . . A kábelezés, csövezés is általában kritikán aluli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!