Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Az építészek miért nem szereti...

Az építészek miért nem szeretik Makovecz Imrét és munkásságát?

Figyelt kérdés

Legalábbis én ezt vettem észre. Sokszor mondják, hogy ez nem építészet, hanem szobrászat, és hogy teljesen öncélú, nem funkcionálisak az épületek ésatöbbi. Sokan rombolónak nevezik, merthogy ilyen hatása volt a magyar építészetre.

Én valamiért irigységet szimatolok. Oké, a kritikák részben jogosak, nekem sem tetszik mindegyik műve, de azt el kell ismerni, hogy nagyon egyedi volt, amit csinált, volt stílusa. Ezzel szemben a kortárs építészet jellegtelen, stílustalan, sivár. Makovecz vitt a haldokló magyar építészetbe egy kis életet legalább.

2019. febr. 26. 17:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
20%
Na, pont Makovecz építészete funkionális. A sok fantázia nélküli, csak kritizálni tud.
2019. febr. 26. 17:27
 2/13 Drazicc ***** válasza:
43%
Nekem nagyon tetszik a stílusa, nagyon természetközeli. Viszont én a Pázmányba jártam Piliscsabán, a főépületet 20 éve építette és máris repedeznek a falak, beázik stb. Nem tudom, hogy a többi épülete milyen állapotban van, de ez speckó megbukott, pedig tényleg nagyon szép.
2019. febr. 26. 17:47
 3/13 anonim ***** válasza:
85%
Semmi egyedi nincs benne, mindegyik ugyanúgy néz ki. Menj egy kört Makón, úgyanúgy néz ki a fürdő, a buszállomás, a könyvtár. Takarítani persze egyiket sem lehet, mivel elérhetetlen a teteje. TUdod mekkora problémát okoz ez a fürdőben, ahol kritikus a takarítás egyébként is mindenhol???
2019. febr. 26. 17:48
 4/13 anonim ***** válasza:
20%
Szerintem gyönyörűek. És nem elsősorban azt kéne nézni hogy hogy lehet takarítani. :D
2019. febr. 26. 18:53
 5/13 anonim ***** válasza:
74%
Ebből nem látszik, hogy nem voltál még ilyen épületbe. Menj el egybe és nézz fel a plafonra, undorító. Aki igénytelen, az valóban nem ezt nézi elsősorban, sőt semmilyen sorban sem, hogy hogy lehet takarítani, de itt az volt a kérdés, hogy miért utlják a munkásságát. Hát valószínűleg ez is egy ok lehet azon felül, hogy semmi fantázia nincs benne
2019. febr. 26. 18:55
 6/13 anonim ***** válasza:
80%
Nálunk a faluház kívülről olyan, mintha részeg ácsok rakták volna össze. Nagy belmagasság, megideologizálva. Energetikailag katasztrófa, bár 1980-ban ez annyira nem volt igény. Évekig tartott, amíg a tűzoltóság megadta az engedélyt a használatba vételre (fa az egész). Majdnem egy tér az egész, alig van zárható tárolóhely, iroda, ami kellene.
2019. febr. 27. 21:13
 7/13 anonim ***** válasza:
#6 Melyik faluház ez?
2019. márc. 4. 19:44
 8/13 anonim ***** válasza:
53%
2019. márc. 4. 21:12
 9/13 anonim ***** válasza:
48%
2019. márc. 4. 21:17
 10/13 anonim ***** válasza:
48%
2019. márc. 4. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!