Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Az építészek miért nem szereti...

Az építészek miért nem szeretik Makovecz Imrét és munkásságát?

Figyelt kérdés

Legalábbis én ezt vettem észre. Sokszor mondják, hogy ez nem építészet, hanem szobrászat, és hogy teljesen öncélú, nem funkcionálisak az épületek ésatöbbi. Sokan rombolónak nevezik, merthogy ilyen hatása volt a magyar építészetre.

Én valamiért irigységet szimatolok. Oké, a kritikák részben jogosak, nekem sem tetszik mindegyik műve, de azt el kell ismerni, hogy nagyon egyedi volt, amit csinált, volt stílusa. Ezzel szemben a kortárs építészet jellegtelen, stílustalan, sivár. Makovecz vitt a haldokló magyar építészetbe egy kis életet legalább.

2019. febr. 26. 17:14
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
48%
2019. márc. 4. 21:21
 12/13 anonim ***** válasza:
A korai művei meg viszonylag visszafogottabb, normális és formabontó épületek, de szerintem idővel elszabadult rajta a megalománia, a 2010-es években épültek már tele vannak okkult, mindenféle rejtett szimbólumokkal... A hideg kiraz néhány altala tervezett épülettől... [link] ezt olvassa el aki teheti... Elég furcsa legalábbis nekem.
2021. jan. 4. 22:21
 13/13 anonim ***** válasza:
54%
Csatlakozom az utolsóhoz. A Bodrog Áruház, a Sió Csárda, a farkasréti ravatalozó még eredeti, modern épületek. Még a sárospataki művelődési ház is jó, utána viszont egyre giccsesebb és öncélúbb lett a munkássága.
aug. 15. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!