Női szakik nincsenek? Talán velük jobban lehetne kommunikálni, és nem hőbörögnének állandóan. De persze lehet ugyanilyenek lennének.
Ezt dolgozzátok fel. Most mentem át egy másik vállakozóhoz, és van nála női gipszkartonos, meg volt női festője is. Én női burkolóként fogok kezdeni nála hamarosan. Segédet is fogok kapni, nem engedi a főnök, hogy én emelgessek nagy súlyokat.
Jöhet a lepontozàs a sok sötétközépkorban ragadt, hímsoviniszta embertől.
Ma lementem egy közeli szórakozóhelyre, és teljesen ismeretlenek pasik jöttek oda, hogy hallották, hogy ezt dolgozom, és kérdezgették milyenek a melók. Az egyikről kiderült, hogy az egyik megrendelő, másik meg a főnökömnél dolgozik, mint csőszerelő, valaki csak szimplán hallott rólam (kisváros).
Nehéz lehet férfiként azt feldolgozni, hogy valaki egy vakolàst nem tud megcsinàlni, én meg szinte bármit megcsinálok nőként, még a térkövezést is. Sok ilyet láttam. Előző pasimtól is ezért szabadultam meg, mert ő 120 kilós pasiként egy aljzatkiegyenlítést nem bírt megcsinálni (pedig magasépítő technikusnak tanult), én meg szinte bármit, ő nem bírta ezt elfogadni és állandóan veszekedett velem, hagyjam ott a szakmát, stb. Én meg nem bírom azt, ha valaki nem fogad el. Érdekes módon a jelenlegi párom elfogad, pedig az ő eredeti szakmája rendszergazda. A családja is elfogad, pedig mindenki diplomás.
Csak megsúgom mellékesen, hogy nem fogom ezt életem végéig csinálni, csak addig amíg X összeg össze nem gyűlt bizonyos dolgokra. Ez meg csak egy pár év lesz. Aki meg rosszul van a "koszos" melótól, de tanulni sem hajlandó, azt várja tárt karokkal a gyár, mert pofa az van sok pasi részéről, de érteni nem igazán ért az ilyen semmihez, csak maximum a gyárban dolgozik a soron, vagy anyu, apu tartja el. Alàm senki nem fog autókat, meg diplomát rakni, én fogom ezeket elérni, ráadásul "pasi szakma" segítségével nőként. Lehet nyugodtan aberràltnak nevezni, meg lepontozni, ettől még a jó fizetés nekem meglesz, mert értem a dolgom.
Látod, te is ugyan úgy mondod itt a hülyeséget a diplomásokról, mint most itt mások a szakikról.
"Alàm senki nem fog autókat, meg diplomát rakni..."
Tudom nehéz elhinni, de a diplomát nem a két szép szemedért adják.
Azért nem lettem kőműves,mert ott akkor nem volt hely,az asztalosoknál igen.Nő vagyok.
Építkezéseken,segédmunkásként dolgoztam,a szakmámban végül egy napot sem.
Igen,akkor még 50 kg-os volt a cementes zsák...
A saját házamhoz az önerő meglett belőle,meg ugye tanultam is,ami nem volt ingyen azért.Ezt napszámos bérből nem lehetett volna.
Azért hagytam abba,mert elkezdtem fizikailag könnyebb munkát keresni,amit fedett helyen lehet végezni és befejeztem nagyjából a sulit.Az utolsó csepp pedig az volt,amikor a hátam mögött megkérdezték,hogy: "tee,ez a csaj biztos tud sarkot rakni?".
Szép volt,jó volt,annyi volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!