Női szakik nincsenek? Talán velük jobban lehetne kommunikálni, és nem hőbörögnének állandóan. De persze lehet ugyanilyenek lennének.
"Mert a genetika adott."
Sajnálatos, hogy neked csak ilyen jutott!
IQ-ért is sorba állhattál volna vagy kétszer...
"3 És ez a városi legenda terjed, csak terjed... Nektek mér jó ha azt hiszitek mndenki hülye, kivéve a spanjaitok (20 %)? Ez a hiedelem többek között, ami valószínű a tesztoszteronnal függ össze, ezért jók lennének a női szakik is olyan munkákra, ahol olyan nagy fizikai erőre nincsen szükség. Amit még nem értek hogy minek fáradoznak sokan edzéssel, és edzőtermi bérlettel, mikor pl ha elvállalnának kis kivitelezéseket, ott sokkal nagyobb izomlázat lehet beszerezni. Hátizomra csúcsszuper pl!"
Nem városi legenda, nem hisszük hogy mindenki hülye csak kb az 50%-a a megrendelőknek nem ért hozzá mégis beleokoskodik/életveszélyes dolgot akar megcsináltatni, vagy csak szimplán hülyeséget, ez nem hiedelem és nem a tesztoszteronnal függ össze hanem a hozzá nemértés és az elemi butaság kombinációjával,sok olyan hely van ahol a nők jók lehetnek és nincs kemény fizikai munka (pl iroda). Az emberek általában azért járnak edzeni hogy jól nézzenek ki/ erősödjenek általában kis súlyokkal edzenek hogy ne kapjanak sérvet, ezzel szemben egy építkezésen nagy súlyokat kell vinni, sokszor sokat, és ha kifáradsz se állhatsz meg mert a megrendelő a torkodnak ugrik. A hátizmod nem erősödik max szinten marad jó estben, inkább gerincsérvet tudsz kapni.
"Nem akarok olyan lenni, isten ments. De, az ő keresetük 70 % köszi nekem tökre megfelelne..... Mi van félsz hogy jön a konkur? Haha:D"
Lehet hogy a pénz neked megfelelne, de azzal is számolj hogy az a pénz majd kell gyógyszerre, ezen felül 60-70 évesen ha megélnéd egyáltalán járni nem tudnál normálisan. A konkurenciától nem félek, főleg nem a nőitől, előbb kihullanak minthogy pislognék kettőt.
"Egyébként nemcsak nők vállalhatnák be ezt többen hanem a nem falu bikája típusú intelligensebb férfiak is, akár diplomával. Mivel azt a 80%-ot is ki kellene szolgálni valakinek aki szerintetek hülye, mert agyilag/időhiányban kevesek vagytok hozzá hogy nekik is dolgozzatok."
Általában a diplomás férfiak pont azért diplomáztak hogy ne kelljen fizikai melózni, az más kérdés hogy diplomával eleve nem is végezhet szakmunkát, ahhoz kell még 1-2 suli az 2-3 év.
Agyilag/időben bőven elég vagyok az ilyen apró cseplő munkákhoz amiket totál sötét emberek akarnak megcsináltatni, de minek vállaljam el? Értelmes összeget nem kérhetek mert húzza a száját,ha meg el is vállalom még a kiszállási költséget se fedezi, max ráfizetés lehet az ilyen.
"Aztán egyszerűbb rámondani hogy mindenki hülye. De van aki szereti a kihíváskat mert va hozzá agykapacitása, figyelme, és ők majd azokat megcsinálják, ti meg nyomuljatok a haverokkal meg a százezer nm-eseken keressétek magatokat halálra, egészségetekre. Aztán a megkeresett jó pénzzel meg vigyétek ám magántanárhoz a hülye gyerekeiteket hátha befut.... Mert a genetika adott."
A megrendelők nagy része valóban hülye, persze van aki felfogja és hagy dolgozni de az ritka. Jah lehet hogy valaki szereti a kihívást és ideje is van rá, de amennyi idő belemegy 1-2 idióta által kért munkába már nem jössz ki haszonnal, ha meg nincs haszon minek akarsz másnak dolgozni? :D
Magántanárra meg fölösleges költeni, lehet hogy a te fattyad igényli( ez a te problémád), de az enyém hálaistennek nem.
"Utolsó, hát biztos lennének csajokkal is hátrányok néha. Oké, akkor csak legyen több szaki, annyira jó munkák ezek, értelmes, kreatív embereknek valók, nem azoknak akik csak gazdagodni, felfutni akarnak."
A gond hogy nem néha, a nők nagy része nem testépítő hogy a 25-kilós cementet vagy az 1 mázsás ajtót elbírja, a bő 99%-nak a 10 kilós bevásárló szatyor feladja a leckét.
Lehet hogy jó munkáknak tűnnek NEKED de ha enni is akarsz valamiből nem mész velük semmire a legtöbb ráfizetéses, a kreativitás meg teljesen független attól hogy meg akar-e élni a munkájából valaki, és igen a legtöbben felakarják futtatni a vállalkozásukat, nem pedig szétjótékonykodni a vagyonukat hogy egy üres házban a sarokban reszketve száraz kenyéren éljenek.
Mondjuk arra azért kíváncsi lennék te mennyit bírsz te nők nagy harcosa, fogadni mernék hogy csak itt nagy a pofád de mikor dolgozni kellene nem menne.
Ezenfelül egy kérdés ha szerinted ez annyira jó ötlet mi a faxért nem valósítod meg? Menjél és dolgozzál, vállalj be rosszabbnál rosszabb munkákat, a lehető leghülyébb okoskodó gyökereknek, és élj abból, csodálkoznék ha 1-évnél tovább bírnád, de szerintem a 2-hónap is sok lenne.
"Lehet hogy a pénz neked megfelelne, de azzal is számolj hogy az a pénz majd kell gyógyszerre, ezen felül 60-70 évesen ha megélnéd egyáltalán járni nem tudnál normálisan. "
Igen pl erre oda kell figyelni. Bizony a férfiaknak se tesz jót tartósan az a 25 kilós kiszerelés pl habarcsokból. Én pl 25 kg-ot csak tologatni szoktam, nem emelni, emelni kb 5-15-ig nagyon kellemes, utána már nem jó. Sokan púposak is mert pl görnyedezve vagdossák a gipszkartont, a testtartásra oda kell figyelni, de meg lehet oldani úgy hogy a munka nagy része ne legyen egészségkárosító. A por még ami kellemetlen, meg az oldószeres festékek. De pl fával, forgácslappal dolgozni nagyon jó, meg a gipszkarton se rossz. Térdvédő fontos, stb.
Amúgy ismerek 90 éves kőműves bácsit igaz már nem vállal munkát. Festő is van 75 éves ismerős.
"A megrendelők nagy része valóban hülye"
Azért nem akkora része mint azt ti hőbörgitek befröccsözve, az a helyzet. És bizony hogy egy nagy részét azért érzitek hülyének mert a kommunikáció nem megy. Amiről a megrendelő is tehet, mert utánanézhetne, de mondjuk ha utánanéz akkor meg azon sértődik be sok szakember. Ez nem olyan hogy te mész a játszótérre, és akkor az van amit te akarsz, ez munka.
De az hogy az időtök 50%-a kb, valld be, arra megy hogy hülyézitek a megrendelőt, ahelyett hogy kiszámolnátok pl az adott izét amit magyaráz hogy jön ki, vitatkoztok a semmiről, ha meg kiderül hogy igaza volt, letagadjátok. És igen, vannak emberek, akiknek se számolni, se gondolkodni nem fárasztó, és azért fizikailag is kb rendben vannak, ilyen szakikból még egy kicsit több lehetne, mert belőlük van kevés. Lehet hogy épp ilyen vagy, de sok van akinél látszik hogy a legapróbb gondolkodásra leállnak a kerekek.
Nem tudom honnan veszed amiket mondasz, de látszik hogy csak puffogsz. Rinyálsz amiért lehülyézzük a hülyéket, de te már látatlanban degeneráltnak hívod itt mindenki családját.
Én villamosmérnök vagyok, míg tanultam nagybátyámmal jártam villanyszerelő munkákban segédkezni. A legtöbb helyen folyton elakadás volt, mert a megrendelő kitalál valamit, amit nem lehet megcsinálni. Aztán ha közlöd vele, akkor úgy viselkedik mint te, hogy hülyének néz.
Ezek után ne lepődjön meg, ha ez kölcsönös lesz.
Kedves kérdező!
A nagy világfájdalmadból és a szokásos női hisztidből inkább arra lehet következtetni, hogy neked nem a szakmunka hiányzik, hanem egy férfi aki jól megrakna, hogy a füled is ketté álljon.
Akkor rögtön becsülnéd a "szakmunkát".
:)
25 kg-os zsákot csak tologatod?
Nagyon fiatal lehetsz, 30 körüli.
20-25 éve még 50 kiló volt egy zsák cement. Igaz, nem véletlenül lett 25 kilós.
Jó a fával dolgozni persze. De nem tudom, hogyan bírnál el egy 15*15-ös, 6 méteres talpszelement.
Tehát nem véletlenül nem dolgoznak nők a kivitelezésben/ építőiparban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!