Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Gázkazán 'Mustek PowerMate...

Gázkazán 'Mustek PowerMate 1000' szünetmentes tápra kötése ? Gázkazánom elektromos fogyasztása leírása szerint max.55W (keringetőszivattyú+vezérlés). Áramszünet esetén mire mennék, ha a fenti típusú szünetmentes tápra lenne kötve? Megvegyem?

Figyelt kérdés

Erről van szó:

[link]

Nem értek hozzá, azért kérdezem...

2020. szept. 7. 12:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Hááát ahol a vegyes tüzelésű felrobban áramszünetben ott komoly gond van a rendszerrel, maximum kiforrhat a víz a rendszerből, esetleg miután kiforrt a víz, szétéghet a kazán de felrobbanni semmiképpen se robbanhat.

Nálunk minden évben van áramszünet, leginkább télen mikor ráfagy a pára a vezetékre esetleg a ránőtt fákra, vagy ha ónos eső esik, meg hát mikor "csak úgy" áramszünet van ezek általában ilyen 2-3 órás szünetek.

Tavaly pl 14-órán keresztül volt áramszünet a város ezen részén, egy helyen megszakadt a vezeték és nehezen találták meg, a -20 fokban, mivel nálunk van aggregátor, nálunk ment a fűtés a Tv, meg a világítás, illetve 2 PC.A szomszédok tőlünk vittek áramot hosszabbítókkal hogy legalább éjszaka ne fagyjanak meg.

Meg hát akikkel jóban voltunk ők nálunk éjszakáztak.

Úgyhogy aggregátort mindenképpen megéri venni, egyszeri költség, használtan nem drága (pl vatera,jófogás, vagy kisgépszerviz) és ha beüt a crach iszonyat hasznos tud lenni, illetve nagyon nagy előnye hogyha le van a benzin engedve belőle, és csak akkor tankolod meg mikor kell nincs mi elromoljon benne.

2020. szept. 10. 13:09
 12/16 anonim ***** válasza:

Fel tud robbani. A víz zárt rendszerben simán felszökik 120C*-ra de simàn többre is.

Itt pedig olyan sok gőz képződik, hogy a kazántest simán szétrepedhet. Nem bírja a nyomást. De ez még mindig a jobb, simán előfordul hogy a teteje száll le. Az újabb fatüzelésű kazánokat nem tudom, hogy van e már bent valami védelem.

De maga a tágulási tartálya nem tud sok vizet megfogni.

2020. szept. 10. 13:35
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

A zárt rendszereken is van nyomásszelep, ráadásnak szokott lenni légtelenítő a fenti csöveknél, az a nyomástól szintén elengedi a vizet, és igen tudom hogy feltud robbanni ha kihagyják ezeket a részeket, de épeszű ember nem hagyja ki, ráadásnak nem új keletű dolog, már 30-40 éve is voltak ilyen szelepek.

A legújabb vegyes kazánokon termikus levegő szabályzás van, lényegében 90fok fölé lehetetlen hogy felmenjen,mivel nem ad neki levegőt.

Ahol felrobban a kazán ott valami súlyos hibát vétettek, láttam nem egy ilyen esetet, mindenhol a szerelő spórolt a saját zsebére, vagy valaki 0 szakértelemmel építette ki a fűtést.

2020. szept. 10. 15:21
 14/16 anonim ***** válasza:

Vagy mondjuk hibás volt a szelep? Nem tudhatod, hogy működik megfelelően, csak ha baj van. Az is lehet hogy berohad. Nem nagyon szokták cserélgetni szerintem.

Szóval hogy van az sem garancia. Mondjuk az újak termikus szabályzása már valóban megbízhatóbb. De mai napig rengeteg 30 vagy öregebb kazán is dolgozik telente, azoknál már bármi előfordulhat...

De abban igazad van, hogy az esetek nagy részében a szerelő a hibás, vagy az elhanyagolt ellenőrzés. De őszintén, te faluban találkoztál fűtésszerelővel aki végig nézte a falu összes kazánját? Mert én anno a faluban soha nem láttam senkinél sem, hogy hívott volna valakit karbantartani. Néném is akkor hívott valakit, mikor a 20 éves szivattyú elromlott! De annak is már sok éve.

2020. szept. 10. 16:59
 15/16 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom,havert hívják faluba is meg városba is, tönkrement szelepet még nem látott. Olyat látott hogy előbb elengedte a nyomást mint kellene, (ilyenkor nyilván csere), berohadni meg nem tud annyira hogy később engedjen mint a kazán, maximum annyi lehet ha a kazán el van belülről korrodálva hogy 100foknál és minimális túlnyomásnál kilyukad tűztér fele, vagyis egyrészt elszökik a nyomás másrészt kioltja a tüzet.

Meg természetesen szokták még azt is csinálni hogy ledugózzák/kiherülik megmókolják a szelepet, de az megint egy másik kategória, általában rájuk mondom hogy ön és közveszélyes idióták.

Ha meg öntvény a kazán, az még nehezebben robban, előbb reped meg vagy enged a tagok közti illesztés.

Ahhoz hogy robbanjon vagy új kazán kell egy rossz rendszerrel, vagy egy régi de iszonyat vastag falú egy rossz rendszerrel.

Egy szó mint 100 a vegyes tüzelésű rendszer vizes része csak akkor lehet robbanásveszélyes ha rosszul rakták össze.

2020. szept. 10. 17:53
 16/16 anonim ***** válasza:

Bátyáméknak fatüzelésű kazánjuk van. Ha enyém lenne az a ház, én azért vennék egy szünetmentes tápot a szivattyúhoz. Nem tudnék nélküle nyugodtan aludni. Elhiszem hogy nagy hiba kell ahhoz hogy robbanjon, de valahogy nekem ez nem egy biztonságos dolog így :)

Nekem gázkazánom van, első dolgom volt mikor ide költöztem, hogy vetettem egy drága szén monoxid érzékelőt, anélkül féltem de komolyan. Most így nyugodtabb vagyok.

2020. szept. 10. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!