Miért csinálja most ezt a hangszóró vezérlő?
Ma arrébb húztam a számítógépemet a helyéről, figyelmetlen voltam és a hangszóró kábele félig kihúzódott, ezért amíg vissza nem dugtam (pár másodperc) erős (jellegzetes) búgó hangot adott.
Azóta ha bekapcsolom, akkor egy másodpercig fura búgó hang jön, majd egy pukkanás a hangszórókból és onnantól minden olyan mint volt. Viszont ha beledugom a fejhallgatót a vezérlőbe, akkor folyamatosan az a fura búgó hang hallatszik. És a búgó hang a vezérlőből jön, akkor is ha nincs a géphez csatlakoztatva.
Mi az a vezérlő?
Talán nem dugtad vissza rendesen vagy megszakadt / megtört a vezeték.
Vezérlő vezeték.
Privátra válaszolva, az nem pont vezérlő, hanem egy erősítő és természetes, hogy nyitott bemenettel zúg, vagy jobban zúg.
Normális esetben, ha a Jack-dugón a bemeneteket lezárod a GND-re, a zúgásnak meg kell szűnni.
Ha nem szűnik meg, akkor szakadt a GND-ág.
Ne írj privátba, itt is látom a választ.
Nyilvánvaló, hogy a diagnosztizálás eredményétől függően hárítjuk el a hibát, vezetékcsere, vagy ami kell.
Nem tudom, milyen vezetéket cseréltél, de a bemenő Jack dugónál:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!