Gázkazán 'Mustek PowerMate 1000' szünetmentes tápra kötése ? Gázkazánom elektromos fogyasztása leírása szerint max.55W (keringetőszivattyú+vezérlés). Áramszünet esetén mire mennék, ha a fenti típusú szünetmentes tápra lenne kötve? Megvegyem?
2020. szept. 7. 12:10
1/16 anonim válasza:
A keringtetődnek 100% hogy szinuszos áram kell, ezek az olcsóbbak vagy módosított szinusszal,vagy pedig négyszöggel dolgoznak, valószínűleg a vezérlés elbírná de ha sima 230-as motorral van szerelve a keringetőszivattyú akkor annak nagyon nem tesz jót.
röviden tömören erről a szünetmentesről számítógépet, újabb TV-t stb-t lehet üzemeltetni, de villanymotort nem.
Keress olyat amelyik leírásában találsz olyat hogy tiszta szinusz vagy alakhű szinusz.
Esetleg kicsit többért vegyél aggregátort akkor nem csak a fűtésedet tudod majd használni.
2/16 anonim válasza:
Elnézést *módosított négyszöggel
3/16 anonim válasza:
Kérdés, hogy meddig akarod üzemeltetni a rendszert. Mer ahogy fogy a szufla, egyre kevesebbet bír. Sokszor van áramszünet felétek?
4/16 A kérdező kommentje:
Egy év alatt talán 1x volt ilyen 8-16 óráig. Mondjuk ha óránként negyed órát lehetne fűteni ilyenkor, már nem hűlne le a ház....
2020. szept. 7. 13:03
5/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, igazából a szünetmentes árán akadt meg a szemem, de annak az áránál jóval többet nem szánok rá, akkor inkább hagyom...
2020. szept. 7. 13:04
6/16 anonim válasza:
Pár év után kidöglik az akksi, aztán vehetsz újat.
7/16 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm, akkor nem leszek szünetmentesitve....
2020. szept. 7. 13:11
8/16 anonim válasza:
Vegyestüzelésű kazánoknál fontos! Mivel ha ég benne a tűz de elmegy az áram, a víz felszökik és repül a kazán teteje, vagy széteped. Gázkazánnál ilyen veszély nem áll fent! Ha nincs áram, a fűtés is leáll azonnal.
9/16 A kérdező kommentje:
Tudom hogy leáll a fűtés, ha nincs áram, tapasztaltam... Azért gondolkodtam rajta, mert ha lenne áram (szünetmentesről, akár szakaszosan pl óránként negyed órára) áramszünet alatt is lehetne fűteni a gázkazánnal, igy meg eléggé kihűl a lakás ha áramszünet van...
2020. szept. 10. 12:18
10/16 anonim válasza:
De gyakori? Mármint évente ha egyszer van áramszünet. Azt meg azért ki lehet bírni. Nálunk inkább az is nyáron, mikor jön a vihar. Szerintem ezért nem fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!