Az UPC távirányítóm vezérli az elektromos fali kandallómat is. Mit tudok tenni, hogy ezt ne csinálja?
Amikor az UPC-n csatornát váltok, akkor a kandallón a hőfokot is átállítja és nem tudom elkerűlni sehogy sem. Elmentem a Kikába, ahol egy hasonló kandalló van a falon és ott is kipróbáltam a távirányítót és ott is ezt csinálja. A kereskedő azt mondta, hogy a 14 napos határidőn belűl vagyok és vigyem vissza. De ez nem megoldás, ez konstrukció hiba. A szervízben nem találkoztak még ezzel a goddal. Viszont a tartó szerkezetek fel vannak tiplizve és ha veszek másikat, akkor a falon ottmaradnak a foltok.
Találkoztatok már ilyen problémával?
Nekem a térfigyelő kamerák rögzítő (beltéri) egységét vezérli a UPC-s távirányító.
Vagyis csak vezérelte, mert azóta leragasztottam az infra portot a rögzítőn.
Szerencsére nem tudott nagy problémát okozni mert jelszó nélkül semmihez nem lehet hozzáférni távirányítóval sem, de elég kellemetlen volt így is.
Az infrás technológia már csak ilyen, ha több eszköz is megkapja ugyanazt a jelet, akkor lehet, hogy mind a kettő reagálni fog rá. Készülékcsere nélkül két lehetőséged van.
Próbáld meg minél távolabb elhelyezni a UPC boxot a kandallótól - ha van annyi mozgástér, akkor elérhető, hogy a box mellé (a kandallótól távolabbi oldalra) "célozva" a távirányító látószögébe a kandalló már ne essen bele.
Ha a kandallón vannak fizikai gombok a beállításra, akkor az infra vevőt le lehet maszkolni (pl. fekete szigszalag). A távirányítási képesség így elveszik, de talán ezzel még együtt lehet élni.
Nem kell a kandallót távszabályozgatni. Letakarod az IR-vevőt és megvakul.
Érdekesség kedvéért, nekem régen volt egy trükköm, amikor még külön box volt a TV-hez és a kettő ütötte egymást (mármint csak a TV-re hatott kellemetlenül).
A TV érzékelője elé tettem egy akadályt, egy radírgumi méretű darabot kell csak elképzelni.
Úgy lőttem be, hogy csak akkor érzékelt, amikor a távszabályzót (ami egyébként is közös, tanítható) felemeltem magasabbra, így rácélozva tudtam a TV-t kapcsolni, illetve bemenetet váltani.
Egyébként viszont a box volt gyakoribb használatban, az ment zavartalanul.
Vannak olyan univerzális távirányítók, amelyek "megtaníthatóak" hogy csak bizonyos készülékekkel kommunikáljanak és azt hiszem kapcsolóval lehet váltani, hogy épp melyikhez szeretnéd használni. Nem tudom, hogy ez kellően pontos-precíz-e, hogy ha mindkettőt megtanítod neki, akkokr egyik ne legyen hatással a másikra.
Nincs olyan beállítás, hogy valahogy zárolni lehet hogy hőfok ne változzon, hanem előtte valahogy "fel lehessen oldani" az állításhoz?
# 5
Ne beszélj butaságot, a parancsot megtanulja, de a parancs attól még változatlan. Ezt gondold még át...
Akkor ne gondolkozz, nekem aztán mindegy...
Igaza van a 6-osnak. Az infra tartomány amit mind a két eszköz használ, attól még nem fog megváltozni ha univerzális távirányítón keresztül kapja a jelet.
Ergo ugyan abban a tartományban kapják a jelet, mivel mind a két eszköz közel azonos hullámhosszra van gyárilag programozva, ez itt a legnagyobb gond.
Tehát a válasz abban hibádzik #5, hogy a kérdező teljesen feleslegesen venne 5-10 ezerért uni távirányítót, a probléma még ugyan úgy fennállna.
Még annyit, hogy nekem van infra port a telefonomon, tettem rá appot amiben több százezer készülék infra adatbázisa szerepel.
Kipróbáltam, de ugyan úgy belenyúl telefonon a UPC-s hullámhossz a rögzítőbe is, mintha távirányítóval csinálnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!