A "lépcsőházi" időzítős lámpák hogy működnek?
Próbáltam interneten keresgélni, de mindenre a konnektoros időkapcsolót adta ki.
Ezeknek a lényege, hogy van egy rugós billenőkapcsoló, vagy nyomógomb, ami adott időre kapcsol fázist. Ha jól láttam van ebből olyan, ahol magába a kapcsolóba van építve ennek az elektronikája, így az nyilván érthető.
Esetemben a kapcsolóhoz 2 fázis van bekötve (mind a kettőn mérhető is), ha ezeket zárja csak egy pillanatra is a kapcsoló, a lámpák világítanak. 2 lámpa és 2 ilyen kapcsoló van összekötve (mindkettő kapcsolja mindkettőt)
Ezek alapján gondolom, hogy valahol van ennek egy külön elekteonikája, amit viszont még nem sikerült megtalálnom. Hol szoktak ezek lenni?
Jól eldugva, hogy a hozzá nem értők véletlenül se találják meg.
És a nyomógombja nem fázist kapcsol.
Miért keresed? Elromlott? Állítani kell az időzítésen?
Valahol lent a közös mérő után, elvégre kell is neki villany, meg fogyasztja is.
Egyiknek a bekötése:
Négyvezetékes rendszernél kint van a fázis a kapcsolón.
Háromvezetékesnél a réginél szintén működött a fázisceruza, a tekercsen át. Elektronikusnál meg ki tudja, mi van benne.
Milyen "mélységben" érdekel a működése? Mert nem mindegy mennyire vagy "otthon" az elektronikában.
Azért némi fejlődés megfigyelhető volt az elmúlt hatvan- nyolcvan évben ezen a téren is. :)
"Próbáltam interneten keresgélni, de mindenre a konnektoros időkapcsolót adta ki."
Valószínű, hogy "rosszul" kerested.
De a mostaniakról:
Na itt egy régebbiről némi információ, ha érdekel:
dellfil
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!