Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Az UPC távirányítóm vezérli...

Az UPC távirányítóm vezérli az elektromos fali kandallómat is. Mit tudok tenni, hogy ezt ne csinálja?

Figyelt kérdés

Amikor az UPC-n csatornát váltok, akkor a kandallón a hőfokot is átállítja és nem tudom elkerűlni sehogy sem. Elmentem a Kikába, ahol egy hasonló kandalló van a falon és ott is kipróbáltam a távirányítót és ott is ezt csinálja. A kereskedő azt mondta, hogy a 14 napos határidőn belűl vagyok és vigyem vissza. De ez nem megoldás, ez konstrukció hiba. A szervízben nem találkoztak még ezzel a goddal. Viszont a tartó szerkezetek fel vannak tiplizve és ha veszek másikat, akkor a falon ottmaradnak a foltok.

Találkoztatok már ilyen problémával?

2019. okt. 27. 11:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
56%

Válaszom második része arra vonatkozott, esetleg hátha van valami beállítás, amivel zárolni lehet a beállítások megváltoztatását és egy gombbal lehet feloldani.

Egyébként igaz, hogy az univerzális nem oldaná meg, csupán 64% kötekedő jellegű hozzászólása zavart, én nem kötekedtem vele, ő pedig igen.

2019. okt. 27. 12:45
 12/16 anonim ***** válasza:

# 11

Hagyjuk már az érzékenykedést, mimóza...

Ez itt a GyíK és én sem állok jót magamért, mert túl sok itt a troll, akik felbosszantják az embert.

Te sem tudsz érdekelni, ha nem bírod a kiképzést, te bajod!

Az IR által használt frekvenciák egyébként sok esetben egyformák vagy közeliek, mint például 38 kHz, 40 kHz stb., de ez nem lenne probléma.

A parancsok ugyanis egy rövid digitális kódot visznek át (egyesek és nullák sora, amit a vevő beazonosít).

Probléma maga a parancs, amikor 1:1-ben ugyanaz.

Ugyanaz a parancs pedig ugyanazt csinálja, magától értetődő.

2019. okt. 27. 14:25
 13/16 anonim ***** válasza:

Azért mert net és személytelenség van, nem kell provokálni, sem anonim módon kötekedni, mert szánalmas.

Az infráról való leírás érdekes volt.

2019. okt. 27. 14:28
 14/16 anonim ***** válasza:
51%

Valakinek a hozzászólását butaságnak nevezni egyik fórumon sem számít személyeskedésnek, amit én ki is használok időnként és teszek rá, hogy te mit gondolsz...

Ami butaság, az butaság, ennyi. Ha nem vakulnál el, még azt is észlelhetnéd, hogy nem is embert butáztam, csak egy hozzászólást.

Előfordul, hogy nekem is beszól valaki hasonlóan, csak olyankor én szakszerű érvekkel próbálom meggyőzni, hogy valójában ő beszél butaságot. Amikor olyan témákról van szó, ami nekem olyan természetes, mint másnak az 1x1, amaz meg lehülyéz, nekem van hozzá alapom, hogy ne hagyjam magam.

Neked meg nincs alapod, nem tudsz az állítás ellen érvelni, csak nyálaskodsz.

2019. okt. 27. 15:20
 15/16 anonim ***** válasza:

Nem hülyéztelek le, elismertem hogy az univerzális távirányítóval kapcsolatban igazad volt, úgy látszik nem tűnt fel, szövegértést & értő olvasást nem ártana gyakorolni, lehet a műszaki dolgok mennek, de e képességet is jó lenne fejleszteni.

További szép napot Neked!

2019. okt. 27. 15:40
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, sajnos úgy tűnik egyik sem alkalmazható sikeresen, talán az, hogy oldalról távolabbra teszem a UPC vevőt, hogy esetleg csak azt lássa. Megpróbálok a gyártónak írni, bár szerintem úgysem csinál semmit.
2019. okt. 28. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!