Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mit kezdtetek az építkezésetek...

Mit kezdtetek az építkezéseteken lebzselő, fogyasztó haverokkal?

Figyelt kérdés

Én nem tudom, hogy ez máshol is így van-e,de a pofám leszakad konkrétan már az emberek láttán, akiknek a tahóságuk határtalan.

Én már rég leépítettem volna az ilyen embereket,de ezek Párom haverjai, így vissza kell fognom. Ő meg mindig szívesen ad, szívesen lát Mindenkit.

Én meg sem anyagilag sem idegileg nem látom ennek értelmét, sőt bosszant.

Emberek járnak ki az építkezésünkhöz és nézik ahogy dolgozunk, sokáig, közben esznek-isznak dínom-dánom. Hogy nem érzik kellemetlennek a helyzetet? Sőt, még úgy adják elő, mintha segíteni jönnének, pedig csak láb alatt vannak és fogyasztanak.

Tényleg nagyon megterhelő már és nem tudom mi tévő legyek!?

2019. aug. 15. 21:44
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
60%
Mennyit ér meg, hogy ne kelljen elzavarni a fél sleppet?
2019. aug. 19. 15:28
 22/40 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Utólag is mégegyszer köszönöm a segítségeteket, támogatásotokat, megértéseteket.

Idén már beköltöztünk és így valamelyest alább hagyott ez a probléma, mégis ide kapcsolódik, amiből akár új kérdést is írhatnék, de hátha vissza jöttök. Mostmár csak az idegesít, hogy egy ember megmaradt ezekből a lebzselőkből, a többi szépen lemorzsalódott, hogy már itthon vagyunk az új házban, illetve már teljesen elfogadható időközönként látogatnak. De ez az egy ez megmaradt. Párom is próbálja már hellyel-közzel leredukálni, de többnyire Ő még mindig az a kedves vendéglátó aki mindig is volt. Szóval szerintetek van valami módja normálisan leépíteni egy rendszeres hívatlan vendéget? Köszönöm!

2020. nov. 23. 13:46
 23/40 anonim ***** válasza:
82%
Maximálisan meg tudom érteni a problémádat, nekem konkrétan nemcsak a házam, hanem a házasságom is ráment erre, mert a volt férjemre ragadtak ezek a "barátok",akik természetesen "segítettek"nekünk, ezzel szemben a dolgok mérhető haszna és a ráköltött összegek pénzügyileg is minuszban voltak, nem beszélve az emberi tényezőről. Már minden munkánkban "segítettek",nem csak az építkezésben, ezért szinte nem lehetett őket levakarni, mert a férjem szerint ez nagyon klassz volt, én pedig nagyon tapló, hogy egyáltalán kifogásolni próbáltam ezeket. A későbbiekre: én azóta segítséget senkitől nem fogadok el, semmi szívesség. Mondja meg, mennyivel tartozom a munkáért és kifizetem. MAx kávéval vagy ásványvízzel kínálom meg a dolgozókat, gondoskodjanak magukról. Lehet, hogy ez taplóság, de célravezető.
2020. nov. 23. 14:03
 24/40 anonim ***** válasza:
90%

Köszönjük, hogy visszajeleztél, kedves vagy!

Ezt mondd neki a kertkapuban (de te, ne a férjed, mert ő nem tud nemet mondani!):

"Béla, sajnos vagy szerencsére már nincs munka, amiben segíthetnél, így a drága idődet ne pazarold ránk! Majd ha lesz valami úgyis neked szólunk elsőnek, de te is szólj, ha kell valami, megyünk segíteni!

A Józsinak (férjed) meg millió dolga van mostanában, így nem tud veled foglalkozni, sajnálom!"

...és ezzel el is jössz onnan.

2020. nov. 23. 14:07
 25/40 A kérdező kommentje:

Köszi, hogy írtok!

23 na igen... Valamelyik este, szépen kettesben vacsoráztunk frissen sültet, épphogy leültünk (nem sokszor jön ez így össze, tehát ez nem egy mindennapos jelenetkép), mikor beállított ez az alak/haver, aztán ebből ugye 3 személyes vacsora lett. Nekem mondjuk az étvágyam is elment rögtön és amilyen gyorsan lehetett felálltam az asztaltól, pedig egyébként szedtem volna mégegyszer a főztömből. Utána próbáltam finoman jelezni, hogy szeretnénk kettesben folytatni az esténket, szóltam kedvesen Páromnak, hogy kiválasztottam az esti filmet és megállítottam várom.:) De akkor sem kapcsolt a hívatlan vendég. Utána mondtam Páromnak, hogy nem szeretném így élni az Életünket az új házunkban, hogy csoda ha ez pár napig nem állít be.

S itt jön a reakcióm a 24-re, hogy itt már nem arról van szó, hogy megmondom nincs mit segítenie, eddig se segíteni járt ide, most meg aztán már pláne nem kell mert idénre már meg is álltunk a további munkálatokkal. Egyszerűen ez ide szokott, míg építkeztünk és mindig itt dolgozott a Párom. De előtte hosszú évekig soha nem is láttam ezt a havert, soha nem jártak össze. Most is csak ez jár ide és elnézést, hogy így írok egy emberi lényről, hogy "ez" de semmi nincs benne emberileg, amitől havernak tudnám elfogadni és amitől ne zavarna, hogy ide jár időt tölteni/fogyasztani és most csak így tudtam leírni, pedig valahol még sajnálom is.

2020. nov. 24. 13:38
 26/40 anonim ***** válasza:
25%
Nem lehet, hogy csupán Te miattad jár? Neki már a Te látványod elég. Várja a következő lépést!
2020. nov. 24. 15:57
 27/40 anonim ***** válasza:
60%

24-es vagyok

Én sem gondoltam komolyan kedves Kérdező, hogy még mindig "segít", csak próbáltam egy udvarias jogcímet adni felé arra, hogy napközinek és kocsmának tekinti az otthonotokat.

Azt mégsem mondhatod neki, ha nem akarod megbántani, hogy "Vedd már magad észre, teher a mindennapos bepofátlankodásod!" :)

2020. nov. 24. 16:44
 28/40 A kérdező kommentje:

27-re értem, de így tényleg nem értené a beszólást hiszen eddig se segített és nem is olyan jogcímen kezdett ide járni. Ez az ember ez a tipikus mit csináltok, miért, mit haladtatok és héderel, tehát soha nem volt egy lapát se a kezében így nem lenne érthető.

Különben azt még ki is hagytam a sztoriból, hogy Páromat napi szinten felhívja, van hogy többször is és kb.a nagy semmiről beszélnek mindig. Volt már néha, hogy nem vette fel vagy volt, hogy meg is mondta, hogy most ne jöjjön már fekszik, de ez akkor is kitartó és mindig keresi. Nem tudom hogy,de remélem valahogy vége lesz ennek vagy legalábbis normális mederbe szorul. Köszi minden ötletet.

2020. nov. 24. 17:36
 29/40 anonim ***** válasza:
81%
Az ilyen alakokat csak egy módon tudjátok normális mederbe terelni: kerek oerec megmondjátok neli, hogy zavar, fel is út, le is út. Az általad felvázolt esetben én bem finomkodtam volna. Kereken negmondtam volna neki, hogy én most kettesben szeretnék vacsizni a párommal, majd filmet nézni. És fogja rövidre a mondanivalóját,mert zavar. Ne finomkodj, légy egyenes és őszinte. Az ennyire pofátlanok csak ebből értenek.
2020. nov. 24. 19:49
 30/40 anonim ***** válasza:
86%
Megjött a lepontozó fantom. Lehet itt van Tunyacsáp akit elhajtott a gazdasszony?
2020. nov. 24. 22:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!