Tényleg kötelező áram-védőkapcsolót beépíteni kismegszakítók mellé egyszerű háztartási fogyasztó esetén?
Vizesblokk dugaljak, kültéri dugaljak, és olyan dugaljak védelmére, ahonnan (hosszabbítóval) kültéren használt készüléket üzemeltetnek, kötelező.
Ha spórolni akarsz a helyjel, betehetsz kombinált készüléket, ami kismegszakító és áram-védőkapcsoló egyben.
#1, bocs, ez nem egészen így van.
Fürdőkádat vagy zuhanyt tartalmazó helyiségben minden áramkört - kivéve elválasztás és az S/P ELV.
Általában meg:
a képzetlen személyek által használt és általános használatra szánt legfeljebb 20 A névleges áramú csatlakozóaljzatok számára, és
szabadtéri használatú, legfeljebb 32 A névleges áramú mobil fogyasztókészülékek esetében
Úgy gondolom van némi félre értés is,mi kötelező is mi az ami nem,de jó ha van .
Az érintés védelem kiépítése a kötelező,a Fi relé meg jó ha van .Pl,gáz szolgáltató nem is ad engedély semmilyen melegvíz előállitó készűlékre ha nincs érintés védelemről igazolás .
A FI relének meglétét senki sem ellenőrzi,ez már mérő óra után van ,a szolgáltatót nem érdekli.
#1 vagyok
Sztrogoff, bocs, fejből írtam, amire emlékeztem.
Gondolom te munkádból kifolyólag napi szinten benne vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!